nieuws

Iron Mountain breidt activiteiten uit

Warehousing

Archiefbeheerder Iron Mountain opent een nieuw Records Center met bijna 9.000 vierkanter meter opslagruimte en 350 vierkante meter kantoorruimte. Het pand op Kraaiven Business Park in Tilburg zal naar verwachting in februari 2010 operationeel zijn. De beveiligingsvoorzieningen van het gebouw zullen van hoog niveau zijn.

Iron Mountain breidt activiteiten uit
Iron Mountain breidt activiteiten in Benelux uit

Het nieuwe Records Center zal in eerste instantie 8.605 vierkante meter aan opslagruimte beslaan en 350 vierkante meter aan kantoorruimte. Het bedrijf heeft een optie op een aanvullende 6.700 vierkante meter bedrijfsruimte. Iron Mountain biedt oplossingen voor bestandsbeheer en databescherming. Met de nieuwe locatie kan het bedrijf inspelen op de toenemende vraag naar betrouwbare informatie- en documentmanagementdiensten.

 

Service

Iron Mountain koos onder meer voor Tilburg vanwege de centrale ligging van de locatie in de Benelux. "We rusten het gebouw uit met hoogwaardige technologie en beveiligingsvoorzieningen, zodat documenten veilig op te slaan zijn bij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid", zegt Ad Wijnhoven, Managing Director van Iron Mountain Benelux. "Dit is cruciaal voor het leveren van optimale service aan onze klanten."

 

Informatiebeheer

Organisaties kunnen in de Records Centers van Iron Mountain belangrijke documenten als contracten, belastingpapieren en boekhoudgegevens opslaan. Zo kunnen ze voldoen aan de geldende eisen op het gebied van archiefbeheer en boekhoudkundige compliance. Als specialist in informatiebeheer richt Iron Mountain zich op het opslaan, sorteren en archiveren van fysieke documenten. Dit gebeurt op basis van strikte beveiligingsregels. Iron Mountain beschikt over een eigen transportorganisatie voor het ophalen en brengen van documenten. Voor klanten die hun documenten willen digitaliseren of die regelmatige toegang tot documenten willen hebben, heeft Iron Mountain Document Management-oplossingen. Deze oplossingen omvatten de gehele levenscyclus van actieve bestanden en combineren fysieke opslag, imaging en digitale opslag.

 

Het complex in Tilburg is ontwikkeld door HVBM Vastgoed in Tilburg. De afdeling Logistics van Jones Lang LaSalle bemiddelde namens huurder Iron Mountain Nederland B.V.

 Alle informatie over de logistieke parken in Nederland vindt u in het dossier
Reageer op dit artikel