nieuws

Innovatiemarkt opwarmer voor Logistica Award

Warehousing

Voor het eerst vindt tijdens de Logistica, voorafgaand aan de uitreiking van de Logistica Award, de Innovatiemarkt Intern Transport & Opslag plaats. Bezoekers krijgen informatie over mkb-subsidies voor innovaties en het Logistieke Topinsituut. Ook presenteren studenten een onderzoek met daarin hun visie, waar voor de exposanten de beste logistieke innovatiekansen liggen.

Innovatiemarkt opwarmer voor Logistica Award
Tijdens de innovatiemarkt presenteren studenten hun onderzoek innovatie op de beursvloer

Mbo en Hbo-studenten logistiek gaan voorafgaand aan de Innovatiemarkt Intern Transport & Opslag onderzoeken waar beste kansen liggen voor logistieke innovaties in het algemeen en voor de exposanten op de Logistica in het bijzonder. De beste drie ideeën van de studenten worden tijdens de innovatiemarkt gepresenteerd.

 

Innovatieproject

Tijdens de innovatiemarkt zal ook veel aandacht worden besteed aan de invulling van een subsidiebudget van 1,5 miljoen euro dat de Stichting Logistica in juli 2008 heeft ondergebracht in een innovatieproject, waar dertig bedrijven in deelnemen. Deze zogeheten Innovatie Presatie Contracten (IPC)-subsidie is afkomstig van SenterNovem en bedoeld voor mkb-bedrijven om een logistieke innovatie door te voeren in bijvoorbeeld het eigen magazijn of het distributiecentrum. Per bedrijf, dat deelneemt in het innovatieproject, is er 50.000 euro beschikbaar gesteld voor het financieren van onderzoekstrajecten naar nieuwe logistieke systemen.

 

Nieuwe subsidieronde

BMWT-directeur Anton van Loon die namens de Stichting Logistica penvoerder is over het innovatieproject, zal in een presentatie de laatste stand van zaken doornemen. Ook is Rik de Lange van SenterNovem uitgenodigd om een toelichting te geven op de IPC-regeling.

De Stichting Logistica wil ook in 2010 weer in aanmerking komen voor de gelden die voortvloeien uit deze subsidieregeling. "Deze markt is voor ons het platform om deze subsidieregeling onder de aandacht te brengen bij bedrijven. We hopen dan ook dat ze zich willen aansluiten bij het nieuwe project dat in 2010 van start moet gaan", zegt Anton van Loon.

 

Ideeën toetsen

Bij marktdeelnemer Syntens, een innovatienetwerk voor mkb-ondernemers, kunnen ondernemers terecht met vragen op het gebied van intern transport en opslag. Met vertegenwoordigers van het innovatienetwerk kunnen ondernemers hun ideeën toetsen en verder afspraken maken voor eventuele vervolgtrajecten. Naast Syntens hebben onder andere Fontys, HAN Transumo, HBO Raad en RAAK Mens als Motor zich aangemeld voor als informatiebiedende partijen.

 

Aanmeldingen 

De Innovatiemarkt Intern Transport & Opslag vindt plaats op woensdagmiddag 11 november van 14.00 tot 16.00 in de Croesezaal in de Jaarbeurs in Utrecht. Aansluitend is de uitreiking van de Logistica Award 2009. Aanmelden voor deelname is mogelijk via de website van de Stichting Logistica.  

 

Reageer op dit artikel