nieuws

ICT & Logistiek bezoeker wil software zien

Warehousing

Het zijn vooral de standaard softwarepakketten waar de interesse van bezoekers aan de vakbeurs ICT & Logistiek naar uit gaat. Meer dan vorig jaar gaat de aandacht uit naar WMS, TMS en (opmerkelijk) ERP. De andere grote productgroep, automatische identificatie, lijkt minder in de belangstelling te staan.

ICT & Logistiek bezoeker wil software zien
ICT & Logistiek bezoeker wil software zien

De beurs ICT & Logistiek is een jaarlijks evenement geworden sinds de vorige Logistica in 2006. Dit keer zijn beide beurzen weer op hetzelfde moment, onder hetzelfde dak. Ten opzichte van vorig jaar zeggen bezoekers vooraf in een enquête van de beursorganisatie, dat ze meer WMS en TMS willen zien. De belangstelling voor ERP (van 7 naar 18 procent) is zelfs meer dan verdubbeld. Opmerkelijk, omdat de laatste jaren de interesse voor deze groep softwarepakketten wat leek weg te glijden.

 

RFID hoger dan voicepicking

Daar tegenover lijkt de productgroep automatische identificatie uit de gratie te zijn (van 40 naar 27 procent). Maar dat is slechts schijn. Nieuw in het overzicht is dit jaar het interessegebied RFID, dat direct met 20 procent hoog scoort. Verder is voicepicking nieuw in het overzicht, hoewel dit aandachtsgebied het moet doen met een schamele 3 procent. Ook dat is opmerkelijk. Juist voicepicking is de afgelopen, zeker in veel retail dc’s, op grote schaal ingezet. Er is geen reden om aan te nemen, dat deze investeringsgolf al voorbij is.

Bij elkaar opgeteld – zoals vorig jaar – komt automatische identificatie daarmee zelfs op een 50 procent score. Dat is 10 procent meer dan in 2008. Net als voor de Logistica het geval is, mag de conclusie luiden dat de bezoeker breder geïnformeerd wil worden dan ooit en minder doelgericht op een specifieke productgroep zijn zinnen heeft gezet.

 

De acht belangrijkste productgroepen

  1. WMS (39 procent)
  2. TMS (36 procent)
  3. Auto-ID (27 procent)
  4. SCM-software (24 procent)
  5. Planningsystemen (23 procent)
  6. RFID (20 procent)
  7. ERP (18 procent)
  8. Business Intelligence (13 procent)
Reageer op dit artikel