nieuws

Hartog & Bikker Logistics laadt en lost bier automatisch

Warehousing

Hartog & Bikker Logistics laadt en lost bier automatisch
Hartog Ancra

Het nieuwe logistiek centrum van 55.000 vierkante meter dat logistiek dienstverlener Hartog & Bikker Logistics in gebruik heeft genomen naast de Heineken Brouwerij in Den Bosch, wordt uitgerust met meerdere automatische vrachtwagen laad- en lossystemen van Ancra Systems. De oplevering staat gepland voor begin volgend jaar.

Qua omvang en complexiteit is dit volgens Ancra Systems één van de grootste laad- en los projecten ooit ondernomen in Nederland. Ancra levert in totaal acht geautomatiseerde kettingbaan systemen die gebruikt gaan worden voor de inslag vanuit de Heineken brouwerij en uitslag voor verdere distributie. Naast bier worden er ook andere dranken en emballage geconsolideerd en getransporteerd.

 

Opbouw

Kenmerkend voor de opdracht is dat alle acht systemen bestaan uit dubbel uitgevoerde traversewagens met kettingbanen. Hierdoor kan de pendelende vrachtwagen gelost en geladen worden zonder te hoeven worden verplaatst. Achter iedere traversewagen worden vervolgens drie bufferbanen geplaatst, waardoor ieder systeem een capaciteit heeft van vijf vrachtwagenladingen. Het opzetten en afnemen van de lading van de bufferbanen gaat met behulp van AGV‘s.

Reageer op dit artikel