nieuws

Zesgangen-miniload voor drogisterijketen

Warehousing

Drogisterijketen Rossmann in het Poolse Lodz gaat haar magazijn moderniseren met de installatie van een miniload (AS/RS) opslagsysteem met zes gangen. De totale waarde van de order bij Vanderlande Industries bedraagt zeven miljoen euro. Het magazijn wordt in 2010 in gebruik genomen.

Zesgangen-miniload voor drogisterijketen
Vanderlande

De drogisterijketen Rossmann is met 19.000 medewerkers en 1.490 winkels de derde drogisterijketen in Duitsland. Met een omzetstijging van 18,1 procent in 2008 is Rossmann de snelsgroeiende drogisterijketen in Duitsland. Ondanks de huidige economische situatie groeit het bedrijf flink, vooral in Polen. Daar is een groei gepland van 365 winkels nu naar 550 winkels in 2012.
    

Zone picking met 60 zones

Het orderverzamelen in het huidige magazijn is nog steeds handmatig in alle gebieden. Vanwege de ambitieuze plannen ontstond er behoefte aan een toekomstgericht logistiek concept voor het magazijn. Kern van de oplossing is een zone picking systeem met 60 zones. De producten voor de winkels worden verzameld in bakken vanuit 5.000 doorrolstellingen, ondersteund door een pick to light systeem. De aanvulling van de doorrolstellingen wordt uitgevoerd door zes Quickstore 3.2 miniload (AS/RS) kranen.
   

Het gemoderniseerde en uitgebreide magazijn in Lodz zal begin 2010 in gebruik genomen worden en Rossmann ondersteunen in het bereiken van de ambitieuze doelen.

Reageer op dit artikel