nieuws

Wincanton opent nieuwbouw én slaat eerste paal

Warehousing

De Nederlands-Duitse grens bij ‘s-Heerenberg was vrijdag even het speelterrein van alleen Wincanton. De logistiek dienstverlener nam er officieel het nieuwe crossdockcentrum in gebruik en onofficieel werd de eerste paal van alweer een volgende uitbreiding van de locatie geslagen.

Wincanton opent nieuwbouw én slaat eerste paal
Wincanton opent nieuwbouw én slaat eerste paal

De opkomst bij Wincanton’s opening van het crossdockcentrum was in twee opzichten hoog. Enerzijds waren er de voormalig minister van Verkeer en Waterstaat Netelenbos, Rob Visser als wethouder van de gemeente Montferland, de managing director Wincanton van West-Europa Egbert Maagd en Erik Groot Wassink als managing director van Wincanton Nederland. Anderzijds stond de hal vol met partners, prospects en medewerkers van de logistiek dienstverlener.

 

Van 50 miljoen gulden naar 90 miljoen euro

Wincanton probeerde de opening duidelijk aan te grijpen om te laten zien hoe het bedrijf aan de toekomst timmert én dit wil doorzetten. Dat doet het volgens Groot Wassink van de Nederlandse Wincanton-tak overigens al zo’n tien jaar. "Jaren geleden, het was 1999, zaten we in ‘s-Heerenberg op de oude locatie met zeven teamleiders bij elkaar. Mijn doel was toen al om meer karakter aan de Nederlandse activiteiten te geven en een ander doel was om de omzet in vijf jaar tijd naar vijftig miljoen gulden te laten groeien. Daar werd toen wat lacherig over gedaan. Inmiddels zijn we tien jaar verder en verwachten we dit jaar tussen de 85 en 90 miljoen euro aan omzet te genereren. We zitten dus aardig op schema", aldus Groot Wassink.

 

Crossdockcentrum: van negentien naar veertig deuren

Wincanton groeide uit haar jasje op de oude locatie en heeft nu de beschikking over een extra 5.000 aan crossdockruimte. "Dit distributiecentrum heeft veertig deuren, tegen negentien in het oude pand", aldus Groot- Wassink. Op de oude locatie in ‘s-Heerenberg heeft het nog 13.000 m2 aan warehouseruimte. De bouw van het volgende dc, waarvan tijdens de opening van het crossdockcenter de eerste paal werd geslagen, zal spoedig starten, het traject van vergunningen is al ingezet.

 

Geplande nieuwbouw onderdeel groter plan

Het nog te bouwen dc is een eerste stap van een nog groter plan dat Wincanton heeft. Groot Wassink: "We willen op de eerste plaats een hoogbouwmagazijn neerzetten van 16.000 vierkante meter en twaalf meter vrije hoogte. Daarachter hebben we dus nog een optie op meer uitbreidingsmogelijkheden." De MD van Wincanton Nederland doelt op een een stuk grond van in totaal dertig hectare dat door de gemeente Montferland specifiek voor de logistieke sector zal worden uitgegeven. Wincanton heeft een optie op ongeveer tien van die dertig hectare grond. De tien hectare zal waarschijnlijk in de toekomst worden gebruikt voor de vervanging van het oude dc, dat overigens al is verkocht en nu wordt teruggeleased. Het geld dat Wincanton hiermee verdiende is gebruikt om het crossdockcenter met eigen middelen te kunnen laten bouwen.

Reageer op dit artikel