nieuws

Viastore toont WMS op Logistica

Warehousing

Op de Logistica presenteert Viastore systems (Haaksbergen/Stuttgart) het verbeterde Warehouse Management System (WMS) viad@t voor automatische, semi-automatische en handmatige magazijnsystemen. Met het programma ‘Forever Young’ biedt de system-integrator moderniseringsoplossingen voor magazijn- en orderpick-installaties.

Viastore toont WMS op Logistica
Viastore WMS

Het Warehouse Management System viad@t is een standaardsoftware voor het beheer en de besturing van de intralogistiek. Dit al langer bestaande WMS is nu meertalig en onafhankelijk van databases, besturingssystemen en hardware en zodoende volgens de leverancier eenvoudig te configureren en te upgraden.

 

Nieuwe  technologieën

Naast de standaardfunctionaliteiten van goederenontvangst tot goederenuitgifte ondersteunt viad@t ook nieuwe technologieën zoals HPPS (High Performance Picking System) voor het pick-pack-concept of viapick voor volautomatische orderpicking met A-frames en robots. Als SAP Special Expertise Partner Supply Chain Execution (LES en EWM) biedt Viastore bovendien doorlopend oplossingsconcepten aan van magazijntechniek tot de individuele aanpassing van warehouse-management-oplossingen in SAP.

 

Forever Young

Met het aanbod ‘Forever Young’ laat Viastore zien hoe magazijnen van verschillende aanbieders tijdens lopend bedrijf kunnen worden gemoderniseerd. Hiermee zijn volgens Swen Mantel van Viastore capaciteitstoenames van meer dan 20 procent mogelijk. "Het concurrentievoordeel is gelegen in de naadloze intralogistiek. Voor veel bedrijven is het daarom de hoogste tijd om kritisch naar hun intralogistiek te kijken en hun installaties aan een verjongingskuur te onderwerpen. Met name bij de warehouse management systemen is er behoefte aan een enorme inhaalslag", stelt Mantel. "Want veel ervan zijn sinds meer dan 10 jaar vrijwel onveranderd in bedrijf, niet flexibel bij procesveranderingen en de beschikbaarheid van de hardware neemt af. Functionaliteiten als customizing, documentloze orderpicking of een truckgeleidingssysteem, die tegenwoordig standaard zijn, waren destijds nagenoeg ongekend. Wie tegenwoordig nog zo werkt, heeft geen concurrentievoordeel meer in de intralogistiek."

 

Viastore systems, Hal 9, Stand C050

Reageer op dit artikel