nieuws

Spider Matrix brengt inzicht in milieu-impact verpakkingen

Warehousing

De Pacombi Group, distributeur van verpakkingsmaterialen en disposables, heeft op de première avond van klimaatfilm ‘The Age of Stupid’ in het Tuschinki-theater de Spider Matrix gepresenteerd. Dit hulpmiddel kan beoordelen hoe ‘groen’ verpakkingen zijn.

Spider Matrix brengt inzicht in milieu-impact verpakkingen
Spider Matrix brengt inzicht in milieu-impact verpakkingen

Door toenemende vraag uit markt naar een onafhankelijke oplossing voor het verminderen van CO2-uitstoot en watergebruik heeft de Pacombi Group, moederbedrijf van onder meer Paardekoper en Depa, doen besluiten een model te bouwen die de milieubelasting van verpakkingen kan beoordelen.

 

Ontwikkeling 

Verpakkingswetenschapper Alan Campbell heeft een belangrijke rol gespeeld in deze ontwikkeling. Campbell werkt samen met zijn broer David sinds april dit jaar voor Pacombi en zijn geen onbekenden in verpakkingsland. Als agent hebben zij de afgelopen 25 jaar meerdere Amerikaanse en Engelse fabrikanten vertegenwoordigd. Vooral op het gebied van voedselverpakkingen voegen ze veel waardevolle informatie toe aan de groep.

 

Keuze

De Spider Matrix houdt rekening met de verschillende facetten van het productieproces, van grondstof tot eindproduct. De matrix scant verpakkingen op drie hoofdgebieden: CO2-uitstoot, watergebruik en materiaalgebruik. Verpakkingen kunnen met elkaar worden vergeleken, zodat een minder milieubelastende keuze kan worden gemaakt.

 

The Age of Stupid

Het hulpmiddel is officieel gepresenteerd tijdens de  première van de milieu-impact film ‘The Age of Stupid’. Pacombi is hoofdsponsor van deze klimaatfilm, die het bewustzijn van de mensen op aarde moet vergroten maar vooral ook de politiek moet wakker schudden om in december in Kopenhagen tot een nieuw akkoord te komen om de klimaatcrisis aan te pakken.

 

Verwoeste wereld

De klimaatfilm schetst een toekomstperspectief van de aarde in het jaar 2055. Hoofdrolspeler Pete Postlethwaite leeft in een totaal verwoeste wereld. Klimaatverandering heeft de wereld op zijn kop gezet. Postlethwaite bekijkt beeldarchieven uit 2008 en vraagt zich bij het zien van de beelden af hoe het zo ver heeft kunnen komen.

 

Reageer op dit artikel