nieuws

Schalkoort gedagvaard door Container Centralen

Warehousing

Container Centralen, eigenaar van de CC Container, heeft Schalkoort gedagvaard voor handelen in illegale kopieën. “Het patent op onze container is verstreken”, zegt algemeen directeur Tonny Gravesen. “Maar het is illegaal om ons logo, bedrijfsnaam of andere CC-tekenen te zetten op producten die niet van ons zijn.”

Schalkoort gedagvaard door Container Centralen
CC Container Centralen

Sinds de start van hun activiteiten in 1976, bewaakt Container Centralen naar eigen zeggen het CC Pool Systeem tegen illegale indringers. In augustus is er uitspraak gedaan in de zaak die Container Centralen aanspande tegen Leo Schalkoort vanwege diens handelen in illegale labels. Op het bedrijf van Schalkoort is een aantal illegale ID-labels in beslag genomen.

  

Overeenstemming bereikt 

Partijen hebben na tussenkomst van de rechter overeenstemming bereikt over een regeling waarbij Leo Schalkoort direct stopt met handel in illegale labels. Daarnaast betaalt Leo Schalkoort aan Container Centralen een schadevergoeding. Ook hebben partijen afspraken gemaakt om handel in illegale labels te voorkomen. Na deze schikking kan de zakelijke relatie tussen partijen, die tijdelijk de wacht was aangezegd, worden hervat.
   

Regelmatig invallen

"We doen regelmatig invallen en nemen illegaal materiaal in beslag. Vervolgens spannen we een rechtszaak aan tegen de daders. In de meeste gevallen is de toedracht helder en worden zaken snel in ons voordeel afgewikkeld", zegt Erwin Verbraeken, regiomanager Sierteelt Noord- en West Europa voor Container Centralen.
   

Pro-actief met RFID

Tonny Gravesen: "Naast actie tegen illegale kopieën, is Container Centralen ook proactief bezig om het CC Pool Systeem te bewaken tegen illegale indringers. De CC Container is uitgerust met unieke identificatie codes. Deze labels worden eens in de 3 tot 5 jaar vervangen voor nieuwe, verbeterde labels. Doel van deze labelacties is het uitsluiten van illegale kopieën in het systeem. De volgende labelactie vindt plaats in februari 2010. Deze keer worden de containers uitgerust met nieuwe ID-labels met ingebouwde RFID.
Door ingebouwde RFID zijn containerlabels beter beschermd tegen illegale kopieën. Daarom verwachten we in de toekomst dan ook minder tijd door te brengen in de rechtbank en meer tijd te besteden aan onze klanten".

Reageer op dit artikel