nieuws

Ravas raakt draad kwijt op Logistica

Warehousing

Weegspecialist Ravas toont op de Logistica één van zijn recente iForks casestudy’s op televisieschermen aan het publiek. Het betreft de toepassing van draadloze weegvorken bij Royal mail UK. Deze iForks zijn WLAN weegvorken voor hef- , reach- en smallegangentrucks. Vanwege het ontbreken van bekabeling is het systeem in vijf minuten geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Ravas raakt draad kwijt op Logistica
RAVAS iForks

Ravas demonstreert op de Logistica hoe het Britse postbedrijf Royal Mail UK enkele honderdduizenden Britse ponden per jaar bespaart met deze iForks en het bijbehorende online dataverwerkingssysteem. Het systeem maakt het voor Royal Mail mogelijk om een sluitende inkomende en uitgaande goederenregistratie te voeren. Dure claims ten gevolge van foutleveringen behoren daarmee tot het verleden.

 

De gewichts- en goederendata worden centraal beheerd, de toepassing draait op de mobiele barcodeterminals van de heftruckchauffeurs, die draadloos verbinding maken met de draadloze weegvorken. Naast de Royal Mail case zijn er op de stand op tv-schermen ook demo’s te zien van orderpicken, handling van palletcargo en afvalstoffenregistratie en wordt de eenvoud en brede inzetbaarheid van de gekoppelde weeg- en computersystemen uitgelegd.

 

Overbelading

Op 1 mei 2009 trad de nieuwe Wet Wegvervoer Goederen (WWG) in werking. De wet houdt onder meer in dat de afzender van goederen op basis van de Wet op de Economische Delicten beboet en vervolgd kan worden in het geval van overbelading. Ook hiervoor is iForks volgens de leverancier een eenvoudige en nauwkeurige oplossing. Elke last die met de heftruck wordt opgenomen, is vanaf dat moment direct nauwkeurig gewogen, waarmee overbelading kan worden voorkomen.

 

Ravas Europe, Hal 09, Stand C090

Reageer op dit artikel