nieuws

Nedac Sorbo haalt Spiral Sequencer in huis

Warehousing

Non-food leverancier Nedac Sorbo in Duiven werkt hard aan haar nieuwe high end opslag- en consolidatie systeem. Onlangs werd een Spiral Sequencer van Apollo afgeleverd. In een later stadium volgen de Mixed Load Stacker (MLS Spider) van RSW en ondersteunende randapparatuur. De installatie en inbedrijfstelling van het opslagsysteem Quickstore HDS is door Vanderlande Industries bijna voltooid.

Nedac Sorbo haalt Spiral Sequencer in huis
Nedac Sorbo

De Spiral Sequencer van Apollo VTS heeft een diameter van vier meter en is zes meter hoog. Om door de toegangsdeur van Nedac Sorbo te passen, werd deze in twee gelijke delen op een dieplader afgeleverd (foto links). Voor het installeren werd een huurheftruck ingezet met een hefcapaciteit van zeven ton.

 

Systeemonderdelen

Het nieuwe systeem bestaat straks uit twee delen. De Quick Store HDS (High Dynamic Storage) is een nieuwe consolidatiemodule die Vanderlande Industries speciaal voor dit project heeft geplaatst. Deze module is voor dit project aangepast, zodat er naast bakken ook dozen van verschillende formaten in opgeslagen/gehandeld kunnen worden. De HDS werkt straks samen met de Mixed Load Stacker (MLS Spider) van RSW uit Duiven aan een 16 meter lange Gantry kraan en de Spiral Sequencer van Apollo. De MLS Spider is ook op de Logistica te zien en is ook genomineerd voor de Logistica Award.

 

Capaciteit

De Spiral Sequencer maakt het mogelijk om een nog hogere capaciteit uit de Quickstore HDS te halen. Omdat de HDS modules de dozen en bakken in een vrije volgorde per pallet kunnen uitslaan, waren er slechts 2 gangen nodig om de gewenste capaciteitsverdubbeling te behalen.

 

Rendement

Het hele proces verloopt volautomatisch zonder tussenkomst van het magazijnpersoneel. Dat levert een fikse besparing op in arbeid en intern transportmaterieel. In combinatie met een veel hogere verwerkingssnelheid (2200 stuks per uur) verwacht Nedac Sorbo het systeem rendabel in te kunnen zetten. Het gehele systeem moet na een uitgebreide test- en inregelfase in december operationeel zijn.

 

Samenspel

de werkwijze van de HDS in combinatie met de spiraal sequencer is als volgt: de orders worden in batchwijze door de orderpickers aangeleverd aan de HDS, deze slaat de dozen en bakken op in het 3500 locaties telende dynamische opslagsysteem (HDS). De orders worden verzameld en in treintjes (= 1 drager) uitgeslagen. Deze treintjes van gemixte dozen en bakken worden over twee  conveyorbanen naar de sequencer getransporteerd. De volgorde van de treintjes is random, dat wil zeggen: ze liggen nog niet op de juiste plaats om door de MLS Spider gestapeld te kunnen worden.

 

De stapelberekening wordt vooraf door het speciaal ontwikkelde stapelsoftware van RSW  gedaan. De treintjes met gemixte producten (1 hele pallet of rolcontainer) worden via de binnenbaan in de spiraal  sequencer geleid tot deze geheel gevuld is. De buitenste baan loopt van boven naar beneden en zodra het juiste vak voor de juiste doos of bak komt wordt met een pneumatische pusher van Festo de doos/bak op de buitenbaan gepusht. Aan de onderzijde van de spiraal sequencer komt er een trein producten uit die dan in de juiste volgorde liggen, deze worden dan door de MLS Spider geheel automatisch op pallets, rolcontainers en dollies gestapeld.

 

Reageer op dit artikel