nieuws

Motrac digitaliseert BMWT-keuringstraject

Warehousing

Motrac Intern Transport is het het eerste lidbedrijf van de BMWT dat is over gegaan op het gebruik van digitale keuringsformulieren. Alle BMWT-keuringen worden vanaf nu digitaal afgemeld. De digitale checklisten nemen de plaats in van de traditionele papieren keuringsformulieren.

Motrac digitaliseert BMWT-keuringstraject
Motrac BMWT

De keurmeester van Motrac vult op zijn PDA het keuringsformulier in en laat deze direct digitaal ondertekenen door de klant. Hierna verzendt hij met één druk op de knop alle relevante informatie naar zowel het hoofdkantoor als de klant. Na een korte check op het hoofdkantoor vindt de afmelding direct plaats bij de BMWT. Doordat het formulier digitaal is, hoeft de keurmeester bijvoorbeeld niet meerdere malen de adresgegevens van de klant op te schrijven, waardoor hij sneller en nauwkeuriger de BMWT-keuring kan afronden. Alle betrokken partijen profiteren dus van dit nieuwe systeem.
   

Administratieve innovatie
Michel Cijs, Service support manager van Motrac: "Sinds eind 2007 werken wij met een digitaal systeem voor onze service werkbonnen, genaamd Motrac Field Service (MFS). Medio 2008 werden wij benaderd door de BMWT en hun ICT-partner Remotion om het keuringstraject volledig te digitaliseren. Deze samenwerking heeft geleid tot een ware administratieve innovatie. Door het gebruik van de digitale keuringsformulieren binnen onze eigen toepassing, zijn wij nu in staat een compleet digitaal archief aan te leggen. Deze digitale manier van werken verkort ons administratieproces aanzienlijk en de dossiers van de heftrucks van onze klanten zijn sneller te raadplegen."
  
De klant krijgt het keuringsformulier gezamenlijk met de werkbon per e-mail toegestuurd. Hierdoor heeft de klant per direct inzicht in de uitgevoerde werkzaamheden die zijn uitgevoerd aan de heftrucks binnen zijn bedrijf.
 

BMWT-Keur
Voor de BMWT betekent de digitale werkwijze van Motrac vooral een kwaliteitsverbetering van de BMWT-Keur. Doordat de gehele procedure sneller wordt doorlopen, kunnen steekproeven sneller na de daadwerkelijke keuring worden genomen. Dit komt de betrouwbaarheid van de steekproeven ten goede. Zo kan de BMWT de kwaliteit van het veiligheidsysteem dus ook beter waarborgen.
    
Uitbreiden in toekomst
De BMWT is voornemens om in de toekomst het systeem van de digitale keuringsformulieren verder uit te breiden. Zo zal er onder andere achtergrondinformatie aan het keuringsformulier gekoppeld worden. De keurmeester is dan in staat om ‘on the job’ alle informatie over een bepaald keuringspunt op te roepen. Voor lidbedrijven zal in de toekomst met behulp van dit systeem de mogelijkheid komen om hun keuringsticker-rapportage beter te beheren. Tevens kunnen ‘zwakke’ punten van bepaalde type heftrucks door middel van analyse sneller naar voren komen.

Reageer op dit artikel