nieuws

Knapp verzamelt orders ergonomisch op Logistica

Warehousing

De nieuwe werkplek van het OSR-orderpickstation van Knapp houdt rekening met talrijke ergonomische aspecten zonder in te boeten op performance. De nieuwe ergonomische werkpost is live te zien op de Logistica.

Knapp verzamelt orders ergonomisch op Logistica
Knapp OSR

De smalle constructievorm van het pickstation met slechts twee bron- en vier doellocaties zorgt ervoor dat de orderpicker alle handelingen vanuit zijn normale positie kan uitvoeren. Hij hoeft dus geen draaibewegingen rond zijn eigen as uit te voeren. De touchscreenmonitor in het midden van de werkplek zorgt ervoor dat het hoofd rechtop blijft en het gezichtsveld van de orderpicker optimaal is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optimale grijpzone 

De verzenddoos of bak wordt handmatig gevuld. Hierdoor is een maximale vulgraad gegarandeerd en kunnen ook kwets- en breekbare producten worden verzameld. zoals glazen flesjes. Omdat de bronlocaties voor de bakken schuin zijn aangebracht met een bijkomende kantelinrichting voor een helling tot 30 graden krijgt de orderverzamelaar een goed zicht in de afnamebak. De goederen bevinden zich in de optimale grijpzone. Een spiegel boven de afnamebak zorgt voor een gemakkelijke controle.

 

Performance 

De intelligente besturing maakt het bovendien mogelijk om bestellingen van 1.000 orderregels per manuur foutloos samen te stellen. Via een roller-drive-systeem worden magazijnbakken uit het OSR- of speedersysteem naar het orderpickstation met grote capaciteit gevoerd en automatisch bij de bronlocaties voor de picking uitgesluisd. De operator wordt bij de orderpicking visueel begeleid. Via pick-to-light displays wordt het aantal artikelen getoond dat moet worden uitgenomen. Put-to-light displays markeren de verzenddoos of bak van bestemming. Bovendien wordt de verzenddoos of bak extra belicht. Dit garandeert een ergonomische en foutloze werkwijze.

 

Knapp Benelux, Hal 9, Stand B024

Reageer op dit artikel