nieuws

Hotspot Breda in race titel bedrijventerrein 2009

Warehousing

Bedrijventerrein Het Rithmeester Park in Breda is een van de genomineerden voor het Beste Plan Bedrijventerrein van het Jaar. ‘Breda’ heeft de nominatie te danken aan de recente uitverkiezing tot logistieke hot spot nr.1 van Nederland en de komst straks van het Logistiek Topinstituut en de Supply Chain Campus.

Hotspot Breda in race titel bedrijventerrein 2009
Luchtfoto van het toekomstige Rithmeester Park in Breda. waar ook het Logistiek Topinstituut wordt gevestigd.

Het Rithmeester Park, is met het Haagse Binckhorst en het ACT (Amsterdam Connecting Trade) Beyond Logistics in Haarlemmermeer genomineerd voor deze titel. Laatstgenoemd logistiek bedrijventerrein wordt het nieuwe logistieke knooppunt ten zuiden van Schiphol.

 

Duurzame locatie

Volgens de initiatiefnemers moet ACT de meest innovatieve en duurzame vestigingslocatie ter wereld worden voor logistieke en zogeheten aanverwante ondernemingen. Het succes moet vooral komen van de modaliteiten lucht, snelweg, spoor en water.

 

Hotspot West-Brabant

Zwaarwegende argumenten voor de jury om Breda te nomineren zijn volgens wethouder Els Aarts de komst van het Nederlands Topinstituut voor Logistiek, dat op het Rithmeester Park komt en het gegeven dat West-Brabant mede hierdoor voor de tweede achtereenvolgende maal is uitgeroepen tot de Logistieke Hotspot van Nederland. "Steeds meer mensen zien de kwaliteiten van Breda in. Juist nu het economisch minder gaat, hechten wij eraan ons met die kwaliteit te profileren", aldus Aarts in BN De Stem.

 

Drie categorieën

De driejaarlijkse verkiezing beste bedrijventerrein van Nederland is uitgeschreven door het ministerie van Economische Zaken en uitgever Elba Media van het vakblad Bedrijventerrein. Gemeenten konden zich opgeven in de categorieën ‘plan’, ‘bestaand’ en ‘geherstructureerd’.

Reageer op dit artikel