nieuws

Heftrucktest is positief over Jungheinrich-heftruck

Warehousing

Een onafhankelijke heftrucktest wijst de elektrische Jungheinrich EFG 216k aan als de productiefste en zuinigste in zijn soort. De test werd wel op initiatief van Jungheinrich uitgevoerd. De test is verzorgd door Andersom Testing.

Heftrucktest is positief over Jungheinrich-heftruck
Jungheinrich EFG 216k

De Jungheinrich EFG 216k is een compacte driewiel vorkheftruck en maakt deel uit van de vierde generatie met AC-techniek. De heftruck werd in de testresultaten afgezet tegen alle gangbare concurrerende trucks. Het testverbruik bedroeg 6,73 kWh per 100 pallets. De truck kan daardoor met een kleine 625 Ah batterij in de praktijk 10,5 uur werken.

 

Batterij 

Met deze lange inzetduur is batterijwisselen in veel gevallen niet nodig en worden de kosten van wisselbatterijen uitgespaard. Ook vallen de energiekosten uiteraard lager uit. De Jungheinrich EFG 216 ook leverbaar met tractiebatterijen tot 750 Ah voor nog langere werkdagen. Behalve het zijdelings wisselen van de tractiebatterij met een pallettruck, kan de nieuwe EFG-range bijvoorbeeld ook worden uitgerust met een ‘OnBoard’ geïntegreerde lader. Investeringen in aparte batterijladers zijn daarmee niet meer nodig.

 

Ergonomie & bediening

Het testrapport is verder positief over de vormgeving, ergonomie en bedieningsgemak van deze heftruck. ‘Door de vierde generatie draaistroomtechniek in combinatie met de SOLO-PILOT werkt de nieuwe EFG 216k makkelijk, vlot en bovenal voorspelbaar. Dat zorgt voor een relaxte werkwijze en een hoge mate van controle’, aldus het testverslag. De EFG 216k is ook present op de stand tijdens de komende Logistica vakbeurs in november in Utrecht.

Reageer op dit artikel