nieuws

Frog levert 81 AGV’s aan kliniek

Warehousing

Frog AGV Systems heeft een AGV-systeem met 81 AGVs bij het ziekenhuis Cleveland Clinic uit Cleveland Ohio USA geïnstalleerd. Het onbemande automatische transportsysteem vervoert alle zorgbenodigdheden, zoals beddengoed en medische apparatuur van het dienstencentrum naar het ziekenhuis.

Frog levert 81 AGV’s aan kliniek
Frog Cleveland

Het nieuwe ondergrondse dienstencentrum van Cleveland Clinic beslaat ruim 1.5 hectare. Daar rijden de 81 AGVs van Frog AGV Systems met behulp van het gridnavigatie systeem door een netwerk van tunnels onder het ziekenhuis terrein om nieuwe spullen af te leveren en gebruikte goederen weer weg te halen. De meegeleverde software SuperFrog houdt bij welke rolcontainers waar naar toegebracht worden en regelt het verkeer en bepaald de opdrachten van de AGVs.  

De AGV’s maken circa 4750 trips per dag, waarbij ze meer dan 1750 km afleggen.

 

 

 

Aansturing

Opdrachten worden gegeven door middel van touchscreens op de op- en afpak locaties. Alle locaties in het magazijn hebben kleine lampjes die oplichten, zodra de barcode, die hoort bij een opdracht voor de goederen in deze locatie, is gescand. Door dit systeem kunnen meerdere opdrachten tegelijkertijd afgehandeld worden, waarbij aangegeven wordt hoeveel van welke goederen uit een stelling in een bak geplaatst moeten worden. Hierna vertrekt de bak in een rolcontainer boven op een AGV richting ziekenhuis. Gedurende de dag worden lege rolcontainers afgezet bij een automatische wasmachine, waar de containers gewassen worden.

 

Reageer op dit artikel