nieuws

Forklift Arena biedt ook occasions op Logistica

Warehousing

Een primeur op de komende Logistica is de Forklift Arena in hal 12. Hier zijn dagelijks live demonstraties van nieuwe heftrucks, magazijntrucks en aanverwante producten. Ook nieuw is de Forklift Occasion Expo. Deze biedt bedrijven voor het eerst een platform om tijdens de beurs top occasions te verhandelen. Verder biedt de Arena behendigheidstrainingen en het Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT).

Forklift Arena biedt ook occasions op Logistica
Logistica 2009 logo

De Forklift Arena in hal 12 is het resultaat van een unieke samenwerking tussen een groot aantal A-merk leveranciers en schotelt bezoekers dagelijks een uitgebreid en interessant activiteitenprogramma voor. In een decor van levensechte magazijnen en heftrucks wordt niet alleen het meest actuele aanbod in mobiel intern transport en opslag gedemonstreerd, maar krijgen ook onderwerpen als veilig en efficiënt werken aandacht. Zo worden er ‘safety-awareness’ demonstraties gegeven. In praktijksituaties krijgen leidinggevenden in magazijnen training in hoe zij hun heftruckpersoneel op roekeloos gedrag aan kunnen spreken. "We willen magazijnmanagers de handvatten aanreiken hoe zijn hun mensen op veiligheidsgebied kunnen coachen", vertelt directeur Anton van Loon van branchevereniging BMWT. Hij ziet de Forklift Arena, die voor de eerste keer plaatsvindt, als een van de zwaartepunten van Logistica.

 

Forklift Occasion Expo

Op zoek naar een goed onderhouden heftruck? Dan kan op de Forklift Occasion Expo beslist een goede keuze worden gemaakt. De initiatiefnemers Jungheinrich, Toyota/BT, Crepa, Nissan en Atlet tonen hier een selectie van goed onderhouden top-occasions, die volgens Geurt de Groot van Atlet voor sommige eindgebruikers een goed alternatief voor een nieuwe heftruck kunnen zijn. Het aantal exposanten van goede gebruikte heftrucks is inmiddels uitgebreid naar negen. Samen zullen ze tussen de 100 en 200 gereconditioneere occasions tentoonstellen. Alle heftrucks hebben het keurmerk ‘BMWT Garant’, inclusief een garantie van zes maanden. Op donderdagavond 12 november organiseert BMWT tevens een veiling voor handelaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

NKIT

In de Forklift Arena vindt deze keer al weer de veertiende editie plaats van het Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT). Chauffeurs van hef- en magazijntrucks voeren diverse opdrachten uit, waarbij de jury let op veiligheid en bedieningsvaardigheid. In deze jaarlijkse wedstrijd om de titel ‘Heftruckkampioen van het jaar’ gaan vakmanschap en veiligheid hand in hand: deelnemers moeten efficiënt kunnen manoeuvreren, want er mag geen schade ontstaan aan magazijninrichting of goederen. Op donderdag 12 en vrijdag 13 kwalificeren de beste rijders zich voor de grote finale die op zaterdag 14 november wordt gehouden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winnaar NKIT 2008: Marcel van Eck (TDG)

 

Noviteiten

Wat de noviteiten betreft wil Van Loon wel een tipje van de sluier lichten: een van de exposanten wil een heftruck tonen die ook als zijlader kan functioneren. Dat zou vermoedelijk dus de Combilift C2500CB kunnen zijn (red.). Voor dit doel wordt een partij hout van acht meter gebruikt. Ook zullen er diverse stabilisatiesystemen voor heftrucks worden getoond. Bedrijven willen er rijexamens afnemen, om geslaagde kandidaten direct in het zonnetje te zetten. Verder zijn in de Forklift Arena ook behendigheidstrainingen te volgen. "Elke logistieke professional moet weten wat het betekent om met een heftruck te werken", aldus Van Loon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Combilift C2500CB

Reageer op dit artikel