nieuws

Emrol laat batterij ‘praten

Warehousing

Emrol heeft een Service Management System (SMS) ontwikkeld waarmee tractiebatterijen informatie over hun conditie online doorsturen naar onderhoudstechnici of vlootbeheerders. Deze batterijmonitor is ook te zien op de komende Logistica.

Emrol laat batterij ‘praten
Emrol SMS

Met het permanent monitoren van de tractiebatterij worden situaties voorkomen die de levensduur van de dure batterij verkorten. De ‘remote monitoring’ registreert de volgende parameters van de batterij: temperatuur, voltage, ontladingsdiepte, batterijbalans, elektrolytniveau en sulfatering.

    

Deze real-time informatie wordt draadloos en automatisch geupload naar een online database. Het SMS biedt ook de mogelijkheid om een gedetailleerd rapport per e-mail te sturen naar een bevoegde persoon. De SMS werd voor het eerst op de Logistica in 2006 getoond.

 

Emrol, Logistica, Hal 10, stand A011

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel