nieuws

De Kikvorsch lost bier over de brug

Warehousing

Bierimporteur en distributeur De Kikvorsch in Deest heeft onlangs een nieuwe Hyster heftruck aangeschaft. Deze maakt samen met een meegeleverde Metec laadbrug deel uit van een totale beladingoplossing. Beide machines zijn geleverd door Barloworld.

De Kikvorsch lost bier over de brug
Kikvorsch

Dagelijks worden er bij de Kikvorsch van over de hele wereld containers gelost met speciaalbieren. Tot voor kort werden deze 20 of 40 voets containers altijd met de hand leeggehaald en overgestapeld op pallets.

   

Om kostbare transportruimte uit te sparen staan de kratten en dozen namelijk niet op pallets in deze zeecontainers.

   

Het handmatig leeghalen van een container is een zeer arbeidsintensieve klus en vormt een zware fysieke belasting voor de werknemers. Daarom is er een afspraak met de leveranciers gemaakt de lading op slipsheets te plaatsen.

 

Rolvorken

De door Barloworld nieuwe geleverde elektrische Hyster heftruck is speciaal uitgerust met Griptech rollervorken (foto onder) die ervoor zorgen dat de lading op deze slipsheets zonder pallet opgepakt kan worden. De speciale rollervorken worden onder de slipsheets gereden en worden vervolgens via de meegeleverde Metec laadbrug uit de container gereden en op klaarstaande pallets geplaatst. Uiteindelijk worden deze pallets in het magazijn op locatie gezet. De heftruck is van het type JXN en heeft een maximale hefcapaciteit van 1800kg op een lzp van 500 mm. De triplex Vista mast heeft een lage doorrijhoogte die het mogelijk maakt om de containers in te rijden.

 

 

 

Reageer op dit artikel