nieuws

Bouw logistiek centrum naast AH dc Tilburg

Warehousing

De Belgische vastgoedinvesteerder WDP realiseert in Tilburg voor 15 miljoen euro een retourcentrum voor Albert Heijn. Het logistiek centrum wordt de komende maanden gebouwd tegenover het grote distributiecentrum van Albert Heijn op industrieterrein Loven in Tilburg.

Bouw logistiek centrum naast AH dc Tilburg
Bouw logistiek centrum naast AH dc Tilburg

WDP doet dit in samenwerking met Kuehne + Nagel, het logistiek bedrijf dat voor AH alle distributie verzorgt. Kuehne + Nagel gaat het pand met een oppervlakte van 16.000 vierkante meter van WDP huren.

 

Middelencentrum

Het centrum moet februari volgend jaar klaar zijn voor ingebruikname. Het gaat om een zogeheten ‘middelencentrum’, waar per dag 400 tot 600 vrachtwagens die de winkels in Zuid-Nederland bevoorraden, terugkeren met retourvrachten uit diezelfde winkels. Het gaat dan om lege flessen, (bier)kratten, kratten waar vlees en groente in vervoerd is, karton, plastic, ladingdragers en ander distributie-afval.

 

Geen omweg

Vooraleer de vrachtwagens naar het distributiecentrum gaan om nieuwe voorraden in te laden kunnen ze in het naastgelegen centrum hun retourvracht legen. Door dit centrum vlakbij het distributiecentrum te bouwen hoeven de vrachtwagens geen omweg te maken. Even leek het er immers op dat AH dit centrum op enkele kilometers afstand van het distributiecentrum zou realiseren, totdat WDP met het aanbod kwam van het tegenovergelegen terrein.

 

Sloop

De bestaande – al enige tijd geleden verlaten – bebouwing is bijna gesloopt. Het is de bedoeling dat zo snel mogelijk met de nieuwbouw wordt begonnen. AH doet veel van deze werkzaamheden nu nog vanuit het distributiecentrum, maar kan er nauwelijks meer uit de voeten. Volgens WDP-woordvoerder Van Ast zullen de retouractiviteiten in het nieuwe centrum, inclusief scheiding en herontwikkeling van verpakkingsafval, uitgebreider zijn dan tot nu toe.

 

Bron: De Ondernemer.nl

 

 

 

Reageer op dit artikel