nieuws

Beslag op rekeningen Agriport A7 en Hiemstra

Warehousing

Een familie uit Slootdorp heeft beslag laten leggen op de tegoeden van Hiemstra en Agriport A7. Dat schrijft de familie in een brief aan de gemeenteraad van Wieringermeer. “Het is jammer ze ons nu via de raad beschuldigt van onbetrouwbaarheid. De zaak ligt een stuk genuanceerder”, zegt Anton Hiemstra.

Beslag op rekeningen Agriport A7 en Hiemstra
Anton Hiemstra: 'De rechter zal moeten oordelen over het conflict dat we met de familie Koeleman hebben.

Volgens de familie Koeleman, die buiten Agriport woonde maar is vertrokken in verband met de overlast, loopt het te vorderen bedrag op Hiemstra en Agriport A7 "in de tonnen".

 

Onvoldoende compensatie

Bij de verplaatsing van de boerderij van de familie Koeleman van de Tussenweg naar de Schelpenbolweg heeft de familie naar eigen zeggen een aantal afspraken betreffende compensatie gemaakt met het bedrijf van Hiemstra.

Naast de normale verkoopwaarde van hun woning was de afspraak gemaakt, dat de familie Koeleman extra grond zou krijgen die aan een bepaalde waarde zou voldoen. Bij taxatie bleek volgens de familie dat deze grond aanzienlijk minder waard was dan de afgesproken compensatie. Op advies van de advocaten heeft de familie Koeleman beslag laten leggen op de tegoeden van zowel de bv van Hiemstra als die van Agriport A7.

 

Rechter oordeelt

Anton Hiemstra, in 2008 nog verkozen tot Logistiek Manager van het Jaar, maakt zich geen zorgen over de actie van de familie. "Financieel merken we er niets van en onze bedrijfsvoering gaat gewoon door. Ze zijn nu al twee keer met hun bezwaar bij de rechter geweest en beide keren hebben ze verloren. Wij hebben een ander standpunt dan de familie Koeleman en het is nu een hele normale procedure dat de rechter hierover een uiteindelijk oordeel velt."

 

Irritaties

Hiemstra irriteert zich wel aan de brief die de familie heeft gestuurd naar de gemeenteraad van Wieringermeer. "Dat is echt gedaan met de intentie om extra druk op de ketel te zetten en ons af te schilderen als onbetrouwbaar. Dat zijn we dus echt niet en brengt ons alleen maar in diskrediet. Ik zal dat ook zeker inbrengen bij de rechter mocht het tot een rechtszaak komen."

Bij de aanleg van Agriport A7 zijn veel boerenbedrijven uitgekocht zonder dat dat volgens Hiemstra veel problemen opleverde. "Deze familie vormt echter een uitzondering en hun doen en laten beschouw ik als goudzoekersgedrag."

 

Reageer op dit artikel