nieuws

260 exposanten op Logistica 2009

Warehousing

Over twee maanden begint de Logistica 2009 samen met ICT en Logistiek in de Jaarbeurs in Utrecht. Organisator VNU Exhibitions maakte vandaag bekend dat ruim 260 exposanten deelnemen aan de elfde editie van de grootste logistieke beurs van Nederland. “Het merk Logistica staat als een rotsblok in de markt.”

260 exposanten op Logistica 2009
Frank Klein Tank: 'Het merk Logistica staat als een rotsblok in de markt.

Tijdens een kick of meeting vandaag in Burgers’ Zoo in Arnhem werd de vakpers op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken rondom de Logistica 2009 en de zesde editie van de jaarlijkse ICT en Logistiek beurs. De gecombineerde beurs vindt over twee maanden plaats van dinsdag 10 tot en met 14 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

Sectorgewijze indeling 

VNU Exhibitions heeft 14.500 vierkante meter beursoppervlak gereserveerd voor de 260 exposanten op de Logistica 2009. Dit aantal is minder dan in 2006 toen er 335 exposanten werden genoteerd. De honderd standhouders van ICT en Logistiek, in 2006 waren het er 110, moeten het doen met 2.350 vierkante meter. "Qua gebruik van hallen zijn er niet al te grote wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van 2006. Alleen vindt ICT en Logistiek nu niet in hal 10 plaats maar in een helft van hal 7", zegt Frank Klein Tank, projectmanager Logistica en ICT & Logistiek.

Ten opzichte van de editie van 2006 is voor de komende Logistica gekozen voor een sectorgewijze hallenindeling. De indeling is nu als volgt:

 

  • Hal 12: Intern mobiel transport
  • Hal 8: Verpakkingen
  • Hal 10: Logistiek en veiligheid
  • Hal 11: Logistiek en Personeel
  • Hal 7: ICT en Logistiek

Nadruk veiligheid

Nieuw aspect ten opzichte van 2006 is dat er nu volgens Klein Tank nadrukkelijk wordt ingezet op het aspect veiligheid. "Bezoekers van de beurs in 2006 hebben aangegeven dat er toch veel behoefte bestaat aan informatie en producten over dit thema", aldus Tank.

Volgens de beursmanager maakt de sectorgerichte indeling de beurs overzichtelijker. "In 2006 stond het aanbod door elkaar waardoor bezoekers noodgedwongen bijna alle hallen moesten bezoeken om aan hun trekken te komen. Dat voorkomen we nu door deze sectorgewijze aanpak."

 

Innovatiemiddag 

Ook dit jaar staat de Logistica bol van de seminars congressen en bijeenkomsten. Traditioneel is er tijdens de beurs de uitreiking van de Logistica Award, het najaarcongres van de VLM en het Nederlands Kampioenschap Intern Transport. Nieuw dit jaar zijn een innovatiemiddag en Scala Logistica Innovatie Tours. Bezoekers krijgen een rondleiding langs een aantal geselecteerde exposanten en maken kennis met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van thema’s als laden en lossen, orderpicking, sorteren en verpakken.

 

Forklift Arena

Nieuw dit jaar is ook het zogeheten Forklift Arena in Hal 12, waar op bijna 1200 vierkante beursoppervlak leveranciers op het gebied van intern transport vooral hun innovaties zullen tonen op het gebied van bedieningsveiligheid, bedieningsdeskundigheid, trainingen, efficiënter werken, duurzaamheid en ergonomie. Ook is er in Hal 12 een gedeelte ingeruimd voor Forklift Auction waar volgens Anton van Loon, directeur van de BMWT, vooral de focus zal liggen op gebruikte heftrucks. "Voor zo’n gebruikersgedeelte bleek toch de nodige behoefte te bestaan onder de heftruckleveranciers." Volgens Van Loon zal de komende Logistica absoluut niet statisch zijn. "Er zijn veel dynamische elementen met de scala’s, het AIM Theater en uiteraard het NKIT."

 

Nominaties Logistica Award 

Tijdens de bijeenkomst vandaag in Burgers’ Zoo maakte Frits Blessing, voorzitter van de Logistica Award ook de nominaties bekend voor de Logistica Award. Hierover morgen meer op Logistiek.nl.

Reageer op dit artikel