nieuws

Yamaha moderniseert reserveonderdelenmagazijn

Warehousing

Motorrijwiel- en motorenfabrikant Yamaha Motor Europe gaat het complete intern logistieke afhandelingssysteem in zijn Amsterdamse distributiecentrum moderniseren. Samen met magazijnautomatiseerder en system integrator Witron worden alle magazijnkranen en transporttechniekbesturingen van het gehele reserveonderdelencentrum gefaseerd op de nieuwste technologische stand gebracht.

Yamaha moderniseert reserveonderdelenmagazijn
Yamaha

De modernisering wordt uitgevoerd tijdens lopend bedrijf. Daarvoor is het noodzakelijk, dat het tijdschema punt voor punt wordt aangehouden, daar de ombouwwerkzaamheden en de inbedrijfstelling alleen in het zogenoemde ‘laag seizoen’ mogelijk zijn. Voor Yamaha zijn dat de maanden oktober tot januari. De kranen worden in deze periode één voor één buiten bedrijf gesteld, gereviseerd en daarna weer in gebruik genomen.

 

Sanering

Yamaha geeft system integrator Witron uit Parkstein nu opdracht voor de sanering van twee palletkranen en drie bakkranen. Daarbij worden bij de voertuigen de aandrijvingen, het sensorsysteem, de besturingen en de bijbehorende schakelkasten compleet vervangen door nieuwe geavanceerde componenten. Alle mechanische elementen van de kranen worden echter verder gebruikt.

 

Projectfases

De in 1993 in bedrijf genomen installatie bestaat onder andere uit een bakkenmagazijn met 14 gangen en een palletmagazijn met 6 gangen. Reeds in 2008 werden door Witron in de eerste projectfase al vijf magazijnkranen analoog aan de actuele leveringen en werkzaamheden omgebouwd en binnen de gestelde termijn in bedrijf genomen. Ook werden de oude magazijnbeheercomputer en de oude magazijnbesturingscomputers vervangen en de oorspronkelijk toegepaste software werd gemigreerd naar actuele computerhardware en bedrijfssysteemversies. Vanuit het distributiecentrum in Amsterdam worden de klanten van Yamaha in heel Europa van merkonderdelen, accessoires en reclameartikelen worden voorzien.

 

Partnerschap

Als hoofdaannemer neemt Witron de budget-, termijn- en functieverantwoordelijkheid tijdens alle projectfases op zich: Beginnend bij de opzet en de planning, tijdens de montage en de totale realiseringsfase van het logistieke systeem als ook bij de aansluitende opstart. In de vorm van een Customer Support partnerschap kunnen gebruikers ook na afsluiting van het project tijdens de gehele levenscyclus van hun installatie gebruik maken van de knowhow van deze system integrator.

Reageer op dit artikel