nieuws

Stork Hoogeveen vernieuwt heftruckpark

Warehousing

Een halfjaar lang studeerde de material handling afdeling van Stork Fokker AESP in Hoogeveen naar de beste oplossing voor het intern transport in de fabriek. Vorige week was het zover. Vorktrucks Holland leverde een serie af van elf nieuwe Toyota heftrucks, allemaal ondergebracht in een nieuw huurcontract.

Stork Hoogeveen vernieuwt heftruckpark
vorktrucks stork heftruck reachtruck

Hoofd van de afdeling material handling Bart Koopman nam de trucks in ontvangst van Hugo Janse, directeur van de heftruckleverancier, eveneens in Hoogeveen. Beide bedrijven hadden al een jarenlange relatie. Koopman wist alle wensen en eisen in de verschillende afdelingen nauwkeurig in kaart te brengen. Naast material handling werden ook heftruckgebruikers vanuit de afdelingen verspaning en autoclaaf bij de aanschaf betrokken, evenals de afdeling procurement.

 

Stap voorwaarts in veiligheid

Begin dit jaar liep het bestaande huurcontract af. In de loop der tijd waren eisen en wensen niet hetzelfde gebleven. Vooral rond arbo en veiligheid wilde Stork een stap voorwaarts maken, zoals signalering met zwaailicht en achteruitrijdmelding. Verder had het bedrijf wensen ten aanzien van meer bedieningsgemak, aantallen, hefvermogens en uiteraard prijs.

"Het werd een stevige concurrentiestrijd", vertelt Janse. "Wij wisten een aantrekkelijke, langjarige aanbieding op tafel te leggen. Belangrijk was ook onze locale aanwezigheid en directe ondersteuning."

 

Zijlader is niet meer nodig

Het nieuwe contract maakt een einde aan de wildgroei aan merken en heftrucktypen, die was ontstaan. Door een de inrichting van de magazijnen aan te passen, werd een dure zijlader overbodig.

Alle geleverde machines hebben een elektrische aandrijving. Het heftruckpark omvat vijf trucks met 3 ton hefvermogen, twee met 2,5 ton, een 1,8 tons machine en een 1,6 tons uitvoering. Daarnaast leverde Vorktrucks twee reachtrucks van Toyota/BT. De vijf 3-tons trucks hebben allemaal een cabine, een weeginstallatie en een vorkenversteller. De voorzetapparatuur is van het merk ATIB en afkomstig van importeur Van Gent Forkliftparts in Nijmegen.

 

Reageer op dit artikel