nieuws

‘Logistieke taart’ voor hotspot nr.1 West-Brabant

Warehousing

‘Logistieke taart’ voor hotspot nr.1 West-Brabant
Logistieke taart voor winnaar west-brabant

De regio West-Brabant (Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom, Oosterhout en Moerdijk) neemt voor het tweede achtereenvolgende jaar de hotspot nummer 1 positie in op de Logistieke kaart van Nederland. In Breda, ‘hoofdstad van West-Brabant’, werd vrijdag het glas geheven op prolongatie van deze felbegeerde titel.

De prijs, een taart met daarop de Logistieke kaart van Nederland 2009, werd afgelopen vrijdag afgeleverd bij NV Rewin door een delegatie van de redactie van vakblad Logistiek en Stephan Satijn namens NDL/HIDC.

Logistiek leeft

Bij de uitreiking was een delegatie van de gemeente Breda aanwezig bestaand uit burgemeester Peter van der Velden en interim wethouder Els Aarts van Economische Zaken.

Bij de overhandiging van de taart roemde Stephan Satijn de initiatieven die regio West-Brabant neemt om nieuwe logistieke acitiviteiten aan te trekken. “Logistiek leeft in deze regio en mede door de komst van het Logistiek topinstituut naar Breda heeft deze regio er veel nieuwe vrienden bijgekregen.” Prolongatie van de hotspot is volgens Satijn een prestatie van formaat. “Waarom? Deze regio bestaat uit veel gemeenten en het is daardoor dus een hele klus om alle neuzen dezelfde richting uit te krijgen.”

Goed gevoel

Peter van der Velden, burgemeester van Breda, toonde zich ook uitermate content met de hernieuwde verkiezing van West-Brabant tot hotspot nummer 1 op de Logistieke kaart van Nederland. “Dat voelt goed die stipnotering, maar betekent niet dat we blijven stilzitten. Deze week gaan we weer om tafel om de banden aan te halen met de haven van Rotterdam en eind dit jaar moet het Logistiek Topinstituut hier in Breda operationeel zijn.”
Onderstaande videobeelden zijn afkomstig van

BN De Stem


Reageer op dit artikel