nieuws

Kaup introduceert B-serie vorkverstellers

Warehousing

Fabrikant van voorzetapparatuur Kaup heeft zijn vorkverstellers T160 en T466 verbeterd en brengt deze nu op de markt als de B-serie. Deze serie is volgens de fabrikant onder andere lichter, sterker, stabieler en onderhoudsvriendelijker dan de vorige vorkversteller range.

Kaup introduceert B-serie vorkverstellers
Kaup voorzetapparatuur

Voor de nieuwe Kaup T160B met ventielbloksideshift en de T466B met sideshift zijn toestellen beschikbaar met vorkmeenemers voor het monteren van de originele vorken ISO 2330. Hiervoor kunnen vorken gebruikt worden met verschillende afmetingen en lengtes tot 2.400 mm. Met de nieuwe vorknemers zijn er nu drie openingsbereiken beschikbaar.

 

Atex

Alle toestellen van de serie T160B en T466B zijn leverbaar voor toepassing in omgevingen met explosiegevaar overeenkomstig de ATEX-richtlijn 94/9 EG II 2G c IIB T4. Standaard is de T466B uitgerust met eindekoersdemping (SoftStop) wat de schuifsnelheid in de eindposities volgens importeur  Kaup Benelux beduidend reduceert. De rollengeleiding (Smoothroll) vermindert de wrijvingsverliezen en houdt de energiekosten laag. Dit maakt het toestel mede geschikt voor elektrisch aangedreven heftrucks.

 

Verbeteringen

De draagkracht van de B-serie is vergeleken met de basisserie eveneens verhoogd. Dit resulteert in toestellen met verhoogde stabiliteit, een relatief laag eigengewicht en een kleine voorbouwmaat. Hierdoor is ook de restcapaciteit aanzienlijk verhoogd. Het verbeterde doorzicht van de vorkverstellers draagt volgens Kaup Benelux bij aan sneller, preciezer en veiliger werken. De slijtageonderdelen zijn tot een minimum beperkt en indien nodig kunnen bij voorbeeld de slijtvaste glijprofielen snel, ter plaatse en zonder gebruik van speciale werktuigen worden vervangen. De vorkverstellers kunnen gemakkelijk met een lastrek uitgerust worden; eenvoudige montage is mogelijk op de standaard voorziene ophangingshaken.

 

 

 

Reageer op dit artikel