nieuws

Jury ‘Veiligste Magazijn’ beoordeelt drie kandidaten

Warehousing

Afgelopen week was de jury van de Prijs Het Veiligste Magazijn 2009 op inspectie bij Scania Nederland in Zwolle. Deze week zijn Corus Staal in IJmuiden en Technische Unie in Alphen aan den Rijn aan de beurt. Deze drie finalisten steken boven het maaiveld uit waar het gaat om veiligheid in interne logistieke processen.

Jury ‘Veiligste Magazijn’ beoordeelt drie kandidaten
Jury ‘Veiligste Magazijn' beoordeelt drie kandidaten

De drie klinkende namen op logistiek gebied zetten hun beste beentje voor om te laten zien, dat veiligheid hoog op de agenda staat en onderdeel uitmaakt van het totale bedrijfsbeleid. De juryleden kijkt naar de veiligheidsvoorschriften, de preventieve maatregelen en de resultaten gemeten naar incidenten en schademeldingen. Ook wordt ter plekke en tevredenheidonderzoek onder medewerkers gehouden op het punt van veiligheid en ergonomie.

 

Selectie vooraf door inspecteurs

Corus, Scania en Technische Unie zijn overgebleven na een eerste selectieronde, waarin veiligheidsinspecteurs van het CCV de bedrijven die zich voor de prijs hebben aangemeld hebben bezocht. Aan de hand van een standaard vragenlijst zijn de belangrijkste bevindingen aan de jury voorgelegd. De drie overgebleven kandidaten krijgen nogmaals bezoek, maar nu van de jury.

De jury bestaat uit:

  • prof. dr. René de Koster (Erasmus Universiteit), voorzitter
  • ir. Eric Hereijgers (Van Looy Group)
  • drs. Roland Peltzer (Arbeidsinspectie)
  • Anton van Loon (directeur BMWT)
  • Heres Stad (hoofdredacteur Logistiek/T+O)

 

Uitreiking op Dag van het Magazijn

De Prijs Het Veiligste Magazijn is dit jaar toe aan zijn vierde editie. Voorgaande winnaars waren DHL, Intel en Caterpillar. De winnaar ontvangt een cheque van 5.000 euro. Alle geselecteerde bedrijven krijgen een rapport van de inspecteurs over hun bevindingen.

De uitreiking van de prijs is dit jaar opnieuw op de Dag van het Magazijn. Dit evenement wordt gehouden op woensdag 7 oktober 2009 bij Randstad in Diemen.

 

 

Reageer op dit artikel