nieuws

Eierhandel schaft nieuwe BT elektropallettrucks aan

Warehousing

Eierhandel van Zetten in Ommeren heeft vorige week zeven nieuwe BT Levio elektrische pallettrucks in gebruik genomen. Deze heftrucks worden op het sorteer- en pakcentrum en op de vrachtwagens ingezet om eieren bij ruim 125 contractproducenten op te halen.

Eierhandel schaft nieuwe BT elektropallettrucks aan
Eierhandel Van Zetten

Drie jaar geleden heeft Eierhandel R. van Zetten de overstap van rolcontainers naar pallets gemaakt. Dit is volgens algemeen directeur Roel van Zetten een stuk efficiënter en ook ergonomisch een grote verbetering. In verband met de hygiëne werkt Van Zetten met eigen kunststof pallets. Om het overdwars insteken te vergemakkelijken, zijn de BT Levio’s door de leverancier Toyota Material Handling Nederland voorzien van dubbele vorkwielen.

 

Doorlooptijd

Roel van Zetten: "De doorloopsnelheid van een ei is heel kort. Binnen 48 uur zijn de eieren vanuit onze productiebedrijven gehaald, gecontroleerd, gesorteerd, gecodeerd en omgepakt in (private label) eierdozen en op transport naar de klant. Wij hebben dan ook nagenoeg geen opslag in de hoogte maar hoofdzakelijk horizontaal transport." De nieuwe Levio’s vervangen na 8 jaar de destijds ook nieuw geïntroduceerde BT Orion pallettrucks.

 

Scharrelei

"Wij zijn altijd pioniers geweest op gebied van alternatieve productiesystemen en zoeken constant naar het optimum tussen dierwelzijn en milieueisen. Van de 3 miljoen eieren die hier dagelijks het pand verlaten, is een aanzienlijk deel biologisch, waarbij de kippen o.a. kunnen scharrelen en vrije uitloop hebben. Verreweg het meeste is bestemd voor de export naar retailers in onder meer Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Slechts 10 procent  is bestemd voor de Nederlandse markt. Voorheen was ruim 60 procent van de eierenproductie nog afkomstig uit batterij- en kooisystemen, tegenwoordig is dit minder dan 3 procent."

Reageer op dit artikel