nieuws

Brandstofcel AGV’s voor bandenfabriek

Warehousing

De Amerikaanse bandenfabrikant Bridgestone Firestone in Morrison, Tennessee heeft negen AGV’s aangeschaft. Het opmerkelijke is dat deze automatisch geleide voertuigen zijn voorzien van een waterstof brandstofcel. Deze zorgen ervoor dat bij de bandenfabrikant het interne transport op een zeer schone en milieuvriendelijke manier plaatsvindt.

Brandstofcel AGV’s voor bandenfabriek
AGV brandstofcel

Het grote voordeel van het gebruik van waterstofcellen ten opzichte van gewone tractiebatterijen zit ‘m niet alleen in het milieu, maar ook in het beperkte energieverbruik en de lange levensduur. De waterstofcellen hoeven gemiddeld maar één keer per dag te worden bijgevuld, waardoor de AGV’s aanzienlijk langer en efficiënter kunnen doorwerken. Ook behoeven de cellen veel minder onderhoud dan de traditionele batterijen. Als de cel moet worden bijgevuld, wordt de betreffende AGV automatisch naar het vulstation gestuurd door de AGV Manager. Het feitelijke bijvullen gebeurt handmatig en neemt slechts enkele minuten in beslag. De bandenfabriek werkt zeven dagen per week en 24 uur per dag.

 

Aansturing

De waterstofcel AGV’s worden bestuurd en gecontroleerd door het eigen JBTC softwareprogramma AGV Manager Software. Via een PLC in de fabriek worden de orders doorgegeven aan de AGV Manager. Ondertussen houdt het JBTC Inventory Control System nauwgezet bij waar de producten en onderdelen zich in het magazijn of onderweg bevinden. De AGV’s worden op basis van FIFO voorzien van hun orders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Toepassing

De negen AGV’s zijn geleverd door JBT, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Scarabee. De AGV’s verzorgen het interne transport van lege pallets, pallets met rubberplaten en containers met grondstoffen. Ze rijden lasergestuurd tussen drie palletliften, vijf verzamellijnen, een aantal gelijkvloerse opslagplaatsen en gangen waar de producten twee of drie etages hoog moeten worden opgeslagen.

Reageer op dit artikel