nieuws

Beleggingsresultaat Eurindustrial onder druk

Warehousing

Logistiek vastgoedbelegger Eurindustrial heeft in de eerste helft van dit jaar last gehad van de economische crisis. Het belegd vermogen daalde door de herwaardering van acht objecten in de vastgoedportefeuille van 134,5 miljoen euro per 31 december 2008 naar 132,6 miljoen euro op 30 juni dit jaar.

Beleggingsresultaat Eurindustrial onder druk
Het logistiek centrum aan de Distriboulevard in Moerdijk

Ook meldt Eurindustrial dat dit eerste halfjaar geen nieuwe logistieke objecten aan de vastgoedportefeuille toegevoegd. Per 30 juni 2009 is de logistiek vastgoedportefeuille gefinancierd met 60,9 procent eigen vermogen.

 

Huurprijsaanpassingen

Het direct beleggingsresultaat van Eurindustrial bedroeg dit eerste halfjaar 3,3 miljoen euro tegenover 2,8 miljoen euro in de eerste helft van het afgelopen jaar. Deze toename kwam door de jaarlijkse huurprijsaanpassingen, het feit dat het logistiek centrum aan de Distriboulevard in Moerdijk in de hele periode bijdroeg aan het resultaat en door vermindering van kosten.

Het indirect beleggingsresultaat daalde van 928.000 euro in 2008 naar -/- 1,9 miljoen euro in dit eerste halfjaar. Het totale beleggingsresultaat daalde daardoor met 64,1 procent van 3,8 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2008 naar 1,3 miljoen euro dit jaar.

 

Forse afname
Het totale beleggingsresultaat per aandeel over de eerste helft van dit boekjaar kwam uit op 4,87 euro. Dat betekent een forse afname van 64,3 procent ten opzichte van het totale beleggingsresultaat per aandeel over de eerste helft van boekjaar 2008 (13,64 euro).

 

Geen uitbreiding

Eurindustrial zegt te blijven streven naar verdere groei van het belegd vermogen, het eigen vermogen en het resultaat. Uitbreiding van de vastgoedportefeuille met nieuwe panden is op korte termijn niet waarschijnlijk door de onzekere vooruitzichten binnen de sector logistiek en distributie.

De vastgoedbelegger sluit niet uit dat er verdere waardedalingen zijn te verwachten in het tweede halfjaar. Eurindustrial verwacht wel dat het direct beleggingsresultaat per aandeel -onvoorziene omstandigheden daargelaten – in lijn zal zijn met het resultaat van het afgelopen jaar.

 

Reageer op dit artikel