nieuws

Zwitserse detailhandelsgroep gaat onbemand orderpicken

Warehousing

Migros, de grootste warenhuisketen van Zwitserland, heeft magazijninrichter Witron onlangs de opdracht gegeven voor implementatie van het Order Picking Machinery (OPM) -systeem in het eigen hoogbouwmagazijn. Met OPM is Migros in staat om de interne supply chain van goederenontvangst tot verzending compleet te automatiseren.

Zwitserse detailhandelsgroep gaat onbemand orderpicken
Het Zwitserse Migros kiest voor het OPM-systeem van magazijninrichter Witron

Na het opstarten van het OPM-systeem is het de bedoeling dat Migros vanaf april 2012 vanuit uit het moderne logistieke centrum in Suhr circa zeshonderd filialen in heel Zwitserland van hun waren voorziet.

 

Traytechniek

Als hoofdaannemer is Witron naast de planning en realisatie van de logistieke installatie ook verantwoordelijk voor de productie en de montage van de traytransporttechniek, de tray-kranen en de Case Order Machines (COM), die worden geproduceerd door een dochteronderneming van de magazijninrichter.

 

Foutloos pickproces

Het systeem bestaat uit een tray-magazijn met 56-gangen en 285.000 opslagplaatsen voor trays. Per dag kunnen met de 28 COM-machines tot 315.000 artikelen uit een droogassortiment van 4.500 verschillende producten op filiaal gesorteerd op ladingdragers verzameld worden zonder inzet van mensen. Volgens Witron is het daardoor mogelijk om het orderpickproces zonder fouten te laten verlopen.

 

Voorraadmagazijn

Een bestaand hoogbouwmagazijn met 68.000 palletopslagplaatsen, dat in 2002 door Witron werd gebouwd, fungeert straks als voorraadmagazijn. Verder zal een deel van het vroegere systeem onder andere voor het afwikkelen van actiewaren, als buffermagazijn voor verzendpallets en voor de goederenontvangst en de goederenuitzet worden gebruikt.

De compacte oppervlakte die de OPM-technologie inneemt, maakt het ook mogelijk dat de nieuwe opslagruimte op het dak van het bestaande logistieke centrum wordt geplaatst.

 

Bewezen technologie

De OPM-technologie is een opslag- en verzamelsysteem dat Witron in 2003 wereldwijd heeft geïntroduceerd binnen de levensmiddelen detailhandel. De magazijninrichter heeft dit systeem in distributiecentra van handelsondernemingen in Duitsland, Zwitserland, Spanje, de Verenigde Staten en Canada met in totaal 286 COM’s in 17 projecten uitgerust.

Reageer op dit artikel