nieuws

Zoektocht naar locatie agrologistiek centrum

Warehousing

Adviesbureau BRO heeft drie gebieden in Zundert aangewezen die het meest geschikt zijn voor de vestiging van een agrologisitiek business centrum. Het gaat om de Weduwestraat (richting de Wildertstraat), Meirseweg (tegen de John Leijsenstraat) en de Rucphenseweg.

Deze drie gebieden worden de komende maanden uitvoerig tegen het licht gehouden om te komen tot een definitieve keuze. Jack van de Gevel van belangenorganisatie Treeport somde tijdens de vergadering van de Commissie Grondgebied een groot aantal criteria op die bij de keuze een rol spelen. De bereikbaarheid is van groot belang, zo kregen de commissieleden te horen. Het centrum moet een goede aansluiting hebben op de snelweg, maar het moet ook laagdrempelig zijn voor de telers die met hun producten komen. De milieuhinder, de landschappelijke inpassing, de archeologische waarde van het gebied en de geldende bestemmingsplannen, het is maar een greep uit de vele facetten die de keuze zullen bepalen, aldus Van de Gevel.

 

Kosten doorslaggevend

De kosten zijn misschien wel doorslaggevend. Het agrologistiek centrum moet de Zundertse economie een impuls geven. Maar de kosten gaan ook hier uit voor de baten. Welke locatie ook wordt gekozen, er zal altijd geld geïnvesteerd moeten worden in de aankoop van gronden, de aanleg van infrastructuur en de bouw van het complex. Treeport heeft voor de genoemde locaties een globale kosten-baten analyse laten maken die de komende maanden zal worden uitgewerkt. De provincie krijgt nog voor de zomervakantie een uitvoerig rapport over de noodzaak van het centrum, de regionale impact en de benodigde investeringen. De komst van het centrum is één van de acht speerpunten die een samenwerkingsverband van negentien gemeenten en de provincie.

 

Bron: BN De Stem

 

Lees alles over Agrologistiek in het dossier

Reageer op dit artikel