nieuws

Zijladerfabrikant Votex-Bison is zelfstandig

Warehousing

Zijladerfabrikant Votex-Bison is sinds kort operationeel als Votex-Bison Material Handling. Het bedrijf is overgenomen uit de Ecology Group door Haico Blom, Jan van Berne en Hans van Lierop.

Zijladerfabrikant Votex-Bison is zelfstandig
Votex Bison

Begin van dit jaar werd een intentieverklaring getekend voor de overname, die nu dus definitief is. "Omdat de Ecology Group zich meer wil richten op het grootschalig bedienen van de publieke sector in groenbeheer en landschapsonderhoud, ontstond voor ons deze kans", aldus Hans van Lierop.

 

Focus

Haico Blom en Jan van Berne, zijn beide afkomstig van het huidige Votex-Bison, en complementair aan elkaar. Zij zien met het nieuwe bedrijf goede mogelijkheden om de Votex-Bison producten verder te ontwikkelen. "We zijn kleiner, flexibeler en volledig gefocust op de Bisons", aldus van Berne.

 

 Nichemarkt

Zijladers zijn traditioneel een nichemarkt. Desondanks ziet Haico Blom voldoende groeipotentieel. "De verkoopaantallen zijn de laatste jaren licht stijgend, uiteraard minder hoog vergeleken met bij voorbeeld reguliere heftrucks, maar de marge is mede vanwege de veelal klantspecifieke uitvoeringen gezond". Votex Bison Material Handling opteert ook voor het BMWT-lidmaatschap. "Als het zover komt, wil ik me sterk maken voor een betere segmentatie van de verkoopaantallen van twee- en vierweg zijladers en zware heftrucks boven de 5 ton. Die geven nu nog een incompleet beeld".

 

Geschiedenis

Votex-Bison is van oorsprong een Duits bedrijf uit de plaats Fulda. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van industriële transportsystemen zoals elektrische meer-weg zijladers en automatisch geleide voertuigen. In 1995 werd Votex Bison overgenomen door de Vogelenzanggroep die het bedrijf al lange tijd vertegenwoordigde op de Nederlandse markt. Tevens is op dat moment de productie verplaatst van Fulda naar Heeze in Nederland en is nu dus onderdeel van Votex Bison Material Handling.

De nieuwe onderneming telt zo’n veertig mensen met specialisten op het gebied van engineering, service, productie en verkoop. De binnen- en buitendienst werken samen vanuit Heeze om een optimale service op locatie te bieden.

 

 

 

Reageer op dit artikel