nieuws

Ziekenhuizen bundelen inkoop en logistiek

Warehousing

Het HagaZiekenhuis in Den Haag, Reinier de Graaf Groep in Delft en het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam gaan nauw samenwerken op het gebied van inkoop, goederenlogistiek en de daarmee samenhangende administratie. De activiteiten zijn ondergebracht in een bedrijf genaamd Zorgservice XL.

Ziekenhuizen bundelen inkoop en logistiek
Het HagaZiekenhuis is een van de participanten in het nieuwe bedrijf Zorgservice XL, dat de inkoop en logistiek bundelt van drie ziekenhuis

Met de samenwerking verwachten de drie ziekenhuizen een besparing te realiseren op hun inkoop en logistiek van tien miljoen euro per jaar.

Dit gebeurt door de bundeling van kennis en inkoopvolumes. Daarnaast moet er meer efficiëntie komen door de integratie van logistieke activiteiten en het centraliseren van de gedigitaliseerde afhandeling van factuurstromen.

 

Ervaren directie

Het bedrijf Zorgservice XL heeft ‘de vereniging’ als rechtsvorm. Directeur wordt Jan C. Akerboom die ruime ervaring heeft opgedaan op het gebied van inkoop en logistiek in directiefuncties bij DHL en Trans-o-Flex BNL.

 

Sociaal plan

De nieuwe organisatie krijgt 63 medewerkers die voor het grootste deel afkomstig zijn uit de afdelingen Inkoop, Logistiek en Financiële Administratie van de drie ziekenhuizen.

Met de vakbonden is een Sociaal Plan opgesteld waarin afspraken staan over de manier waarop medewerkers hun plaats in de nieuwe organisatie moeten vinden en de rechten die ze krijgen.

 

Centraal magazijn
Zorgservice XL wordt gehuisvest in een centrale bedrijfs- en kantoorruimte. Hierin worden de magazijnen van de drie ziekenhuizen stapsgewijs geïntegreerd. De verwachting is dat in juli 2010 alle activiteiten zijn gecentraliseerd. De integratie van de inkoopafdelingen en de financiële activiteiten worden nog dit jaar voltooid.

Reageer op dit artikel