nieuws

Van Riet slaat eerste paal voor nieuwbouw

Warehousing

Van Riet slaat eerste paal voor nieuwbouw
Van Riet Material Handling sloeg afgelopen vrijdag feestelijk de eerste paal voor de bouw van een nieuw pand op bedrijventerrein De Meerpaal in Houten.

Magazijninrichter Van Riet Material Handling heeft afgelopen vrijdag feestelijk de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuw pand op bedrijventerrein De Meerpaal in Houten. Het nog te bouwen bedrijfsgebouw wordt twee keer zo groot als het huidige onderkomen in het nabijgelegen Nieuwegein.

In het nieuwe pand in Houten concentreert Van Riet Material Handling straks de belangrijkste bedrijfsactiviteiten: de besturing en de assemblage divisie van de geautomatiseerde transportsystemen.

Op dit moment vinden deze activiteiten plaats op twee locaties in Nieuwegein. "Dat gegeven en het feit dat we in Nieuwegein uit ons jasje beginnen te groeien, was voor ons aanleiding om de bouw te starten van een compleet nieuwe bedrijfshal hier in Houten. Op deze bestemming brengen we nu al onze activiteiten samen onder een dak, dus letterlijk en figuurlijk is dit voor ons een echte mijlpaal", aldus Van Riet-directielid Milton Ng-a-Tham.

 

Verdubbeling

Het pand dat Van Riet nu laat bouwen bestaat uit een bedrijfshal van 6.000 vierkante meter en 1.800 vierkante meter kantoorruimte wat een verdubbeling betekent ten opzichte van de huidige locatie in Nieuwegein.

 

Eerste paal

Burgemeester Cor Lamers van Houten sloeg de eerste heipaal, met daarop een lijst met namen van alle tachtig medewerkers, de grond in als symbolisch startsignaal voor de nieuwbouw. Het is de bedoeling dat het pandmaart 2010 gereed is.

Reageer op dit artikel