nieuws

Unilever werkt aan efficiënter transport

Warehousing

Unilever gaat voortaan minder verpakkingsmateriaal en hogere concentraties van haar schoonmaakmiddelen toepassen. Daarmee wil het concern de milieubelasting reduceren en een lagere CO2-uitstoot realiseren.

Unilever werkt aan efficiënter transport
Unilever draagt bij aan schoner milieu

 

Minder verpakking en hogere concentraties leiden tot een hogere beladingsgraad, efficiënter transport en een lagere CO2-uitstoot. 

    

Cleaner Planet Plan

De verpakkingsreductie van Unilever valt onder het ‘Cleaner Planet Plan‘. In de afgelopen twee jaar is zo de verpakkingshoeveelheid van de Persil-wasmiddelenrange tussen de 10 en 20 procent afgenomen.

 

Executive vice-president Keith Weed van de divisie huishouding & hygiëne stelt dat minder verpakkingsmateriaal jaarlijks 4,3 miljoen ton CO2-uitstoot bespaart als alle klanten over zouden stappen op sterker geconcentreerde wasmiddelen met minder verpakking. Dat is het equivalent van een miljoen auto’s die van de weg worden gehaald.

 

Reageer op dit artikel