nieuws

Schuitema bouwt nieuw vers dc in Raalte

Warehousing

Supermarktconcern Schuitema is vorige week vrijdag officieel gestart met de bouw van een nieuw versdistributiecentrum in Raalte. Vanuit dit pand, dat komt te staan op een perceel van 4,5 ha, moeten in de toekomst tachtig C1000-supers in oost-Nederland worden voorzien van groente, fruit, zuivelproducten en vleeswaren.

Schuitema bouwt nieuw vers dc in Raalte
Artist impression van het nieuwe vers dc van Schuitema in Raalte.

De houdbare producten blijft Schuitema leveren vanuit het bestaande distributiecentrum aan de Almelosestraat in Raalte. De oplevering van het pand staat gepland voor maart 2010.

 

Tijdelijke locaties

Het nieuwe vers dc is nodig omdat het veertig jaar oude distributiecentrum van Schuitema (regio Oost) aan de Almelosestraat te klein is geworden. Op diverse plaatsen in Raalte en andere Schuitema-vestigingen waren tijdelijke locaties in gebruik

 

Alternatieve locaties

In Raalte werken voor Schuitema circa 450 personeelsleden, die voor het overgrote in de regio Salland wonen. Zij verkeerden jarenlang in onzekerheid over hun toekomstige vestigingsplaats. Want hoewel de directie herhaaldelijk een voorkeur voor Raalte had uitgesproken waren ook lange tijd Deventer, Apeldoorn en Zwolle in beeld. Uiteindelijk viel de keus op een locatie in Raalte, namelijk bedrijventerrein De Zegge VI. Het nieuwe pand wordt gebouwd door Dijkham Bouw uit Nijkerk.

 

Eerste heipaal

Het slaan van de eerste paal afgelopen vrijdag werd verricht door de Raalter vestigingsmanager Leo de Rooij, logistiek manager Jaap de Hoop en algemeen directeur logistiek Willem-Jan Vreezen van het supermarktconcern.

Reageer op dit artikel