nieuws

ProLogis bouwt dc voor LG

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar ProLogis gaat in Oosterhout een nieuw dc van 51.500 vierkante meter ontwikkelen. Afnemer is Hi-Logistics, een logistiek bedrijf dat volledig dochter is van LG Electronics. De ruimte zal worden gebruikt voor de distributie van LG-producten in Noord-Europa.

ProLogis bouwt dc voor LG
Prologis bouwt in logistieke hotspot Oosterhout een nieuw dc voor Hi-Logistics, een volle dochter van LG Electronics.

ProLogis gaat het distributiecentrum ontwikkelen op een kavel van circa acht hectare die het bedrijf momenteel in bezit heeft in Oosterhout. Deze locatie geldt als een van de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Na voltooiing van het gebouw wordt het project ondergebracht in ProLogis European Property Fund II, een vastgoedfonds. Dit betekent dat de risico’s voor het bedrijf beperkt blijven.

 

Groeiende distributiebehoefte
"Met dit project kan ProLogis laten zien dat we in staat zijn om onze strategische grondposities en ervaring met projectontwikkeling zo te gebruiken dat we voldoen aan de wensen van de klant, zelfs met de uitdagingen van de huidige tijd", aldus Philip Dunne, president van ProLogis in Europa tegenover Real Estate Magazine. "Hi-Logistics heeft een goede naam als logistieke dienstverlener en is een solide internationale speler. We zijn blij dat we de groeiende distributiebehoefte van deze nieuwe klant in Nederland kunnen ondersteunen en onze bestaande relatie met LG Electronics kunnen continueren."

 

Grote klant
Hi-Logistics zal de ruimte gebruiken voor de distributie van LG-producten in Noord-Europa. Hoewel dit de eerste lease-overeenkomst tussen Hi-Logistics en ProLogis is, is LG Electronics wel al een van de grootste klanten van ProLogis. Het elektronicabedrijf heeft momenteel ongeveer 243.300 vierkante meter distributieruimte van ProLogis in gebruik, verspreid over de Verenigde Staten en Europa.

 

Gereed voorjaar 2010
De realisatie van het project zal starten in juli 2009. Naar verwachting is het project voorjaar 2010 gereed. ProLogis bezit op deze locatie nog meer grond, zodat de mogelijkheid bestaat om in de toekomst 40.000 vierkante meter extra distributieruimte te ontwikkelen.

Reageer op dit artikel