nieuws

Prologis boekt verlies dit tweede kwartaal

Warehousing

Het logistiek vastgoedbedrijf Prologis European Properties (PEPR) heeft het afgelopen kwartaal een verlies geboekt van 1,40 euro per aandeel ofwel 266,8 miljoen euro. In dezelfde periode in 2008 boekte het bedrijf een verlies van 52,9 miljoen euro. De bezettingsgraad bleef goed, op 96,9 procent eind juni dit jaar.

Prologis boekt verlies dit tweede kwartaal
De bezettingsgraad van de logistieke panden van Prologis bleef goed op 96,6 procent eind juni dit jaar

Deze resultaten heeft Prologis, dat een beursnotering heeft in Amsterdam, gisteren bekendgemaakt. De logistiek vastgoedontwikkelaar verwacht als gevolg van dit verlies in de nabije toekomst geen dividend uit te kunnen keren.

 

Verlies aandeel

Prologis voorspelt verder dat de onderliggende winst voor heel 2009 uit zal komen tussen de 0,55 en 0,60 euro cent per aandeel. Het verlies voor het hele jaar loopt naar verwachting op tussen de 1,50 en 1,70 euro per aandeel.

 

Transformatie investeringsfonds

PEPR heeft in het Financieele Dagblad gisteren ook bekendgemaakt dat het in gesprek is met de toezichthoudende instantie over de wijziging van de juridische identiteit naar een investeringsfonds. Dat zou meer mogelijkheden bieden voor een kapitaalverhoging door de uitgifte van aandelen, met het oog op aflopende leningen in 2010. Als het plan wordt goedgekeurd, zal de wijziging in het derde kwartaal worden voorgelegd aan de aandeelhouders.

 

Waardedaling portefeuille

De waarde van de logistiek vastgoedportefeuille daalde met 13 procent tot nog net geen 3 miljard euro. Eind 2008 was de waarde van de portefeuille nog 3,4 miljard euro. Exclusief desinvesteringen en valuta-effecten was de afwaardering 9,3%.

 

Nieuwe benoeming

Prologis meldt verder dat per direct David Doyle is benoemd tot chief financial officer. Ook heeft het bedrijf verdere voortgang geboekt met euro 226 miljoen euro aan nieuwe leningen bij banken.

 

Bron: FD

Reageer op dit artikel