nieuws

Lasaulec reorganiseert logistiek drastisch

Warehousing

Technische groothandel Lasaulec investeert in acht regionale mega dc’s en zal 17 distributiepunten sluiten. Het bedrijf voert een nieuwe strategie en wil expansie. Eerder al besloot het bedrijf de directe toelevering aan de automobielindustrie te staken en het vizier volledig te richten op de Nederlandse maakindustrie.

Lasaulec reorganiseert logistiek drastisch
Lasualec

In de nieuwe plannen krijgen de huidige distributiecentra in Heerenveen, Groningen, Emmen, Zwolle, Hengelo, Eindhoven, Dordrecht en Almere een hoofdrol en worden uitgebouwd tot grotere vestigingen voorzien van moderne logistieke faciliteiten. Hier zullen variërend 10 tot 40 medewerkers werkzaam zijn.

   

Acht regio’s

Op de acht vestigingen worden nu onder meer de voorraadposities uitgebreid (volume en breedte van het assortiment), er komen klantspecifieke supply chain-catering-oplossingen en een online webshop (klantspecifieke portals) met bestelmogelijkheden.

Vanuit deze locaties zullen vanaf 1 september 2009 binnen acht regio’s de ruim 18.000 vaste klanten van Lasaulec dagelijks beleverd worden.
    

Intensief met klanten gesproken   

Volgens Peter Stoop, commercieel directeur van Lasaulec is over het besluit ook intensief met klanten zelf gesproken. "Naast de door ons gewenste kostenbesparingen en betere efficiency van het logistieke apparaat, meenden vooral onze klanten dat we onze servicegraad, leverbetrouwbaarheid en -snelheid het beste konden borgen als we de noodzakelijke investeringen voor de toekomst zouden concentreren rondom acht strategisch gelegen regionale distributiefaciliteiten."
    

Stoop verwacht daarnaast dat klanten de komende jaren meer en meer gebruik zullen gaan maken van online ordermogelijkheden: "Dat maakt de weg vrij voor een meer gecentraliseerde orderverwerking en -uitlevering. We hebben hierop al ingespeeld  door verder te investeren in onze vernieuwde webshop en online ordersystemen. Deze gaan in augustus al live. Over drie jaar, is onze verwachting, zal 35 procent van de Lasaulec bestellingen online plaatsvinden en dat heeft vanzelfsprekend een significante impact op onze back-office. Momenteel bestelt minder dan 10 procent online."
   

Lasaulec sluit tegelijkertijd per 1 september 2009 de bestaande 17 andere kleine distributiepunten. De werkplaats in Sneek zal blijven bestaan. Het betrokken personeel is inmiddels geïnformeerd dat een klein aantal medewerkers de mogelijkheid krijgt mee te gaan naar de nieuwe megavestigingen. Voor 73 medewerkers komt hun baan te vervallen. Voor hen heeft de Lasaulec directie inmiddels samen met de Ondernemingsraad een sociaal plan opgesteld.

 

Beluister hier een interview met Peter Stoop

Reageer op dit artikel