nieuws

Jungheinrich schrapt 500 banen

Warehousing

Bij heftruck- en magazijnstellingenproducent Jungheinrich verdwijnen de komende tijd rond de vijfhonderd arbeidsplaatsen. Met name productiepersoneel zal door het Duitste concern ontslag worden aangezegd. De aanhoudende negatieve marktontwikkelingen liggen ten grondslag aan deze ontslaggolf.

Jungheinrich schrapt 500 banen
Jungheinrich zet fors het mes in het eigen personeelsbestand

Begin dit jaar al ontsloeg Jungheinrich driehonderd man productiepersoneel dat werkzaam was in de fabrieken in Norderstedt en het Beierse Moosburg.  Vierhonderd medewerkers, van de in totaal 10.800 mensen die wereldwijd werkzaam zijn voor Jungheinrich, zijn inmiddels ontslagen en er volgen de komende tijd nog eens 150.

 

Toekomst veiligstellen

Met de afbouw van het personeelbestand wil Jungheinrich zijn toekomst voor de langere termijn garanderen. Het heftruckconcern spreekt de hoop uit dat als in 2010 de economie eventueel weer aantrekt er dan weer ‘gunstige rendementen zullen zijn te behalen’.

 

Geen opleving

Jungheinrich verwacht dat de vorkheftruckmarkt dit jaar ten opzicht van 2008 met veertig procent zal inzakken. Dit jaar worden naar verwachting wereldwijd rond de 520.000 heftrucks afgezet tegen 872.000 in 2008.

Ook voor volgend jaar voorspelt het Duitse concern weinig goeds. ‘We verwachten geen opleving van de heftruckmarkt in de tweede helft van 2010 als we de huidige marktsituatie in ogenschouw nemen.’

 

Verliescijfers

Dit eerste halve jaar realiseerde Jungheinrich volgens eigen opgave een verlies van 15 miljoen euro. In 2008 werd in dezelfde periode nog een winst genoteerd van meer dan 63 miljoen euro. Dit jaar zal dan ook naar verwachting worden afgesloten met verliescijfers. In 2008 boekte Jungheinrich met een omzet van 2,1 miljard euro nog een operationele winst van 122 miljoen euro.

Reageer op dit artikel