nieuws

EPG plaatst torenhoge shuttlekasten

Warehousing

Technische groothandel EPG Hydraulistics in Schiedam heeft drie torenhoge XP-shuttlekasten van Kardex geïnstalleerd. De kasten zijn maar liefst twintig meter hoog, de hoogste van Nederland. Dankzij deze oplossing kan EPG voorlopig weer vooruit, nadat het vloeroppervlak in de loop der jaren te klein was geworden.

EPG plaatst torenhoge shuttlekasten
EPG plaatst torenhoge shuttlekasten

De drie shuttlekasten zijn naast elkaar opgesteld. Dankzij de hoogte van twintig meter torenen ze boven het dak van het kantoor uit. De kasten zijn ruim voldoende voor de hele voorraad van EPG Hydraulistics, dat meer dan 25.000 componenten van 10 verschillende merken levert. Al die artikelen worden uit voorraad en in beginsel binnen 24 uur geleverd. Door de overcapaciteit is EPG Hydraulistics op verdere groei voorbereid.

 

De shuttlekasten worden aangestuurd door het warehouse management systeem van Kardex. Dit systeem is weer gekoppeld aan de ERP-software  van Accountview. "Verkooporders gaan nu rechtstreeks vanuit Accountview naar het WMS. De kans op fouten wordt daarmee geminimaliseerd, terwijl de snelheid en efficiëntie van het logistieke proces toenemen", vertelt directeur Jacco Fontein van EPG

 

In een artikel in het Jaarboek Transport & Opslag staat abusievelijk vermeld dat de naam van EPG Hydraulistics wijzigt in Bosch Rexroth. Dit is echter niet juist. De firmanaam blijft EPG Hydraulistics en de firma is en blijft zelfstandig.

Reageer op dit artikel