nieuws

Temperatuurmonitoring via WiFi in ziekenhuis

Warehousing

Onlangs heeft PhiData in het Sint-Dimpna ziekenhuis te Geel temperatuurmonitoring via WiFi geïntroduceerd. De draadloze temperatuurmonitoring kan in principe ook goed worden toegepast in de farmaceutische warehousing en binnen de foodsector.

Temperatuurmonitoring via WiFi in ziekenhuis
Temperatuurmonitoring in ziekenhuis

Met behulp van in de koelkasten geplaatste AeroScout tags is het mogelijk de temperatuur draadloos (WiFi) te monitoren, automatisch rapporten te maken en bij temperatuurdalingen of -stijgingen een alarm te laten afgaan. De oplossing is door PhiData geïntegreerd in het bestaande draadloze netwerk en building management system van het ziekenhuis. Deze draadloze temperatuurmonitoring werkt vooralsnog alleen op de verpleegafdelingen. Wanneer het draadloze netwerk wordt uitgebreid naar de de rest van het ziekenhuis, zullen ook afdelingen zoals het laboratorium en de apotheek worden uitgerust met dit systeem.

 

 

 

Voordelen

Danny Van Reeth van het AZ Sint-Dimpna: "De temperatuurcontrole in een ziekenhuis is van vitaal belang. Medicijnen en voedingsmiddelen moeten in optimale omstandigheden worden bewaard en strikt worden gecontroleerd. Vroeger deden de verpleegsters een dagelijkse ronde om de temperatuur te noteren. Een tijdrovend werk waarbij altijd de kans bestond dat bij het schrijven een vergissing werd gemaakt. Het nieuwe realtime temperatuurmonitoring systeem zal ons niet alleen helpen om de reglementering nog strikter na te leven maar ook om onze patiënten de best mogelijke zorgen te verstrekken."

Reageer op dit artikel