nieuws

Sorteren voor 2 cent per product

Warehousing

Equinox lanceert een opmerkelijke dienst: verhuur van sorteermachines. Magazijnen en dc’s die slechts tijdelijk een sorteermachine nodig hebben, kunnen de nieuwe Line Sorter van Equinox huren vanaf twee eurocent per product. Dankzij het modulaire ontwerp is de sorter binnen enkele dagen op te bouwen.

Sorteren voor 2 cent per product
Een sorteermachine huren kan vanaf 2 eurocent per gesorteerd product.

 

Equinox ervaart dat de eenmalige aanschafkosten van een sorteermachine voor veel bedrijven te groot en te risicovol zijn. Dat probleem doet zich vooral voor bij bedrijven waar een sorter alleen tijdens een terugkerende piekperiode het verschil maakt.

 

Equinox denkt bij die piekperiodes aan de decembermaand, als grote aantallen kerstcadeaus verstuurd moeten worden. Of aan kledingwinkels die twee keer per jaar een nieuwe collectie naar de winkels versturen. Ook voor logistiek dienstverleners met kortlopende contracten kan het huren van een sorter interessant zijn.

 

Modulair ontwerp

De nieuwe Line Sorter van Equinox, die ook te aanschouwen is op de komende Logistica, kan periodiek worden gehuurd en ingezet voor onder andere kleding, multimedia, cosmetica, boeken en elektronische onderdelen. De huurprijs begint bij 2 eurocent per product.

 

De Line Sorter is een sorteersysteem met openvallende trays. Door het modulaire ontwerp neemt de machine slechts weinig ruimte in beslag. Het inplannen en voorbereiden van de implementatie neemt echter zo’n drie maanden in beslag.

 

Info: Equinox MHP, Hal 9, Stand C017

Reageer op dit artikel