nieuws

Palletfabriek geeft chauffeur met longemfyseem lucht

Warehousing

Palletfabriek R. Derksen in Pannerden heeft een 3,5 ton Caterpillar heftruck aangeschaft met een overdrukcabine en een volledig automatische airconditioning. De truck is speciaal geprepareerd voor een heftruckchauffeur die longemfyseem heeft.

Palletfabriek geeft chauffeur met longemfyseem lucht
Palletfabriek Caterpillar

Het recyclen van pallets heeft tot gevolg dat er veel stof in de lucht zit, waar een van de heftruckchauffeurs met longemfyseem veel last van ondervond. De cabine – waarin de druk 100 pascal (1 milibar) hoger ligt dan de atmosferische druk – zorgt in combinatie met de airconditioning en het gefilterde overdruksysteem dat het stof buiten de cabine blijft, zodat deze chauffeur zijn werkzaamheden op de heftruck kan blijven verrichtten.

 

Aanpassingen 

De Caterpillar heftrucks zijn door leverancier Crepa bovendien uitgerust met dubbele vorken om het los en laad proces te vergemakkelijken.
 

Palletfabriek R. Derksen produceert jaarlijks ca. 1.500.000 nieuwe 4-weg pallets. Daarnaast repareert en verhandelt het bedrijf jaarlijks 1.000.000 gebruikte pallets. De pallets vinden hun weg in Nederland, Duitsland en België.

Reageer op dit artikel