nieuws

ODTH bestelt AGV-systeem bij Frog

Warehousing

De Belgische logistiek dienstverlener ODTH uit Rumst heeft een AGV-systeem geïnstalleerd in hun dc in Willebroek. Het systeem is geleverd door Frog AGV Systems uit Utrecht. In het DC wordt de logistiek voor de firma Procter & Gamble verzorgd. De AGV vervangt het heftruck transport waarmee eerst de vrachtwagens werden gelost.

ODTH bestelt AGV-systeem bij Frog
ODTH Frog AGV

De firma Procter & Gamble produceert onder andere de bekende Pringles chips. Deze worden vanaf hun fabriek via speciaal geprepareerde vrachtwagens naar het ODTH DC in Willebroek getransporteerd. Daar worden de pallets in één keer uitgeslagen op een automatisch laad- en lossysteem van Ancra Systems uit Boxtel. De AGV van Frog haalt de pallets van het automatische laad- en lossysteem en sorteert deze in rijen op de vloer.

 

Sorteerslag

De AGV leest ook de barcode op de pallets die informatie geeft of er een euro- of een blokpallet gehandeld moet worden en welke chipssoort er zich op de pallet bevind. De AGV sorteert automatisch per soort en plaats deze achter elkaar in rijen op de vloer. Het systeem houdt automatisch bij welke rijen er vol zijn. De AGV is volledig elektrisch aangedreven en heeft een hefhoogte van 3,5 meter. Ook het heffen gebeurt elektrisch waardoor het onderhoud laag kan worden gehouden ten opzichte van hydraulisch heffen. ODTH kan met de bijgeleverde SuperFrog software bijhouden en controleren waar en hoeveel en welke pallets er gehandeld worden.

 

Reageer op dit artikel