nieuws

Maison de Bonneterie sluit dc in Medemblik

Warehousing

De Nederlandse warenhuisketen Maison de Bonneterie gaat zijn distributiecentrum in Medemblik sluiten. De sluiting is het gevolg van de nieuwe formule van het bedrijf waarbij nog louter met shop-in-shops wordt gewerkt, meldt Elsevierretail.nl.

Maison de Bonneterie sluit dc in Medemblik
Maison de Bonnetterie sluit dc in Medemblik

Maison de Bonneterie bestaat al sinds 1889 en is een begrip in de Nederlandse detailhandel. Het is het oudste bedrijf dat nog aan de Kalverstraat gevestigd is. Eerder dit jaar besloot de onderneming het roer om te gooien en louter nog met shop-in-shops te gaan werken. Ook werd besloten de winkel in Heemstede te sluiten.

 

Minder voorraadrisico’s

"Daardoor kunnen we sneller van collecties wisselen en krijgen we een ruimer aanbod. We gaan terug in labels, maar worden met wat overblijft completer. Ook kunnen we zo voorraadrisico’s delen met de leveranciers", verklaart een woordvoerder de sluiting van het distributiecentrum. Plannen om nieuwe vestigingen te openen zijn in de ijskast gezet. "Voorlopig hebben we onze handen vol aan de vernieuwingen in Den Haag en Amsterdam."

 

 

Reageer op dit artikel