nieuws

Kuehne + Nagel investeert fors in smallegangentrucks

Warehousing

De vestiging van Kuehne + Nagel in Raamsdonksveer heeft onlangs acht nieuwe BT VCE150a smallegangentrucks in gebruik genomen. De compleet nieuwe combitrucks zijn onderdeel van een levering van 28 machines die ruim de helft van de intern transportvloot van de vestiging vervangt.

Kuehne + Nagel investeert fors in smallegangentrucks
Kuhne en Nagel

Om zo efficiënt mogelijk met de combitrucks te werken in de 40.000 vierkante meter grote magazijnen is gekozen voor een orderpickmagazijn en een explosiebeveiligd magazijn. Vanuit de smallegangenmagazijnen worden pallets vervoerd om daarna op colliniveau klaargemaakt te worden voor het transport per vrachtwagen.

 

De vestiging in Raamsdonksveer is een van de 17 vestigingen van Kuehne + Nagel binnen Nederland. Dagelijks komen en gaan er 50 vrachtwagenladingen met producten van Unilever, Recket Benckiser en Kimberly-Clark. In totaal worden er 25.000 colli per dag gehandeld.

 

Keuzetraject

In het verleden toonden de oude BT machines, type CTX, ook bij intensief gebruik aan erg duurzaam te zijn. De verwachting is dat de nieuwe trucks ruim 2400 draaiuren op jaarbasis maken.  Mede daarom koos Kuehne + Nagel ook nu weer voor hetzelfde merk en concept. De nieuwe machines zijn energiezuiniger en hebben een langere inzetduur met één batterijlading. Bovendien zijn de machines stiller dan hun voorgangers. Vanwege de omvang van de intern transportvloot heeft de Kuehne + Nagel vestiging een eigen Toyota Material Handling monteur op locatie. Hierdoor is een zeer snelle responstijd gegarandeerd en ook het preventieve onderhoud wordt door deze vaste sitemonteur uitgevoerd.

 

Truckprofiel

De BT Vector VCE150A is een man-up combitruck die speciaal ontworpen is voor het hanteren van pallets. Het knikbesturingssysteem levert uitstekende wendbaarheid buiten het gangpad en tijdens het wisselen van gangpad. De capaciteit is 1500 kg op 10 meter met een restcapaciteit van 1000 kg op 14,8 meter.

Reageer op dit artikel