nieuws

IKEA dc in Oosterhout trekt prostitutie aan

Warehousing

De omgeving van het IKEA distributiecentrum op het logistieke park Weststad III in Oosterhout blijkt een interessante pleisterplaats voor prostituees. Paul Smits van Bedrijvenvereniging Weststad meldt in BN De Stem dat de dames worden aangetrokken door truckers uit Letland, Litouwen, Rusland die bij het dc hun lading lossen.

IKEA dc in Oosterhout trekt prostitutie aan
Het IKEA dc in Oosterhout blijkt een interessante pleisterplaats voor prostituees

Ondernemers op Weststad hebben de afgelopen jaren verschillende malen prostituees gesignaleerd op dit logistieke bedrijvenpark. Paul Smits bevestigd tegenover BN De Stem dat de eerste camper met een dame van lichte zeden een jaar of drie geleden is gesignaleerd.

 

Prostitutie

Smits zegt hierover: "Sinds IKEA een groot distributiecentrum op Weststad III heeft, komen er meer chauffeurs uit Letland, Litouwen, Rusland hier. Vaak arriveren zij een dag te vroeg om hun lading te lossen, of houden ze een dag over voor ze vertrekken. Die truckers overnachten in vrachtwagens op het industrieterrein. Dus staan hier ’s nachts volop trucks op de wegen. Dat trekt prostitutie aan."

 

Parkeeroverlast

Volgens Smits storen de meeste bedrijven op Weststad zich meer aan parkeeroverlast van de trucks – die staan vaak in de weg – dan aan de aanwezigheid van hoertjes. "Het is geen enorm probleem", stelt Smits. "Sinds er zo veel truckers overnachten, hebben we een enkele keer zo’n camper gesignaleerd en weggestuurd. We zijn wel bang dat het van kwaad tot erger gaat. Zeker met de geplande komst van het grote distributiecentrum van Prologis; dan neemt het aantal vrachtbewegingen en overnachtingen op Weststad enorm toe. Het een trekt het ander aan."

 

Strenge controles

De gemeente Oosterhout wil de komende maanden strengere controles uitvoeren op lokale bedrijven- en industrieterreinen., waarbij vooral gelet wordt op parkeeroverlast en bedrijven die regels overtreden. "Het grootste deel van de meldingen die we ontvangen vanaf de industrieterreinen gaat over parkeeroverlast. Maar inderdaad, er is wel een aantal meldingen geweest van prostitutie op Weststad. Ook dat houden we dus in de gaten", aldus een gemeentewoordvoerster

 

Bron: BN De Stem

Reageer op dit artikel