nieuws

Grote brand in magazijn slijterij

Warehousing

In Amsterdam woedt op dit moment een zeer grote brand in een magazijn van een slijterij. Een nabijgelegen kinderdagverblijf dat in de rook ligt, is uit voorzorg ontruimd. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er nog geen metingen gedaan om te bepalen of de rook gevaarlijk is.

Grote brand in magazijn slijterij
Even voor acht uur vanochtend is brand uitgebroken in een magazijn van een drankenhandel in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg (foto: Robby Hiel).

Een kinderdagverblijf in de buurt is ontruimd. Hoewel nog onduidelijk is of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen, roept de politie mensen in de omgeving op hun deuren en ramen dicht te houden. Het magazijn aan de Cruquiusweg in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg. De brand brak rond negen uur uit, iets na tienen sloegen de vlammen uit het dak van het pand.

 

Geen gewonden

Hoewel er personeelsleden in het magazijn aan het werk waren toen de brand begon, is niemand gewond geraakt . De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Er zijn momenteel zeker acht brandweerauto’s ingezet om het vuur te blussen.

 

Rookwolken

Bewoners in de omgeving worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. De rookwolken zijn in de verre omtrek te zien. Over de oorzaak van de brand en mogelijke slachtoffers is nog niet bekend.

 

Bron: Telegraaf.nl

Reageer op dit artikel